2018-07-21 14:36:34
Φωτογραφία για Πού πάνε τα χρήματα που πετούν οι τουρίστες στη Φοντάνα ντι Τρέβι;
Στο περίφημο συντριβάνι της Φοντάνα ντι Τρέβι ο κόσμος συγκεντρώνεται για να κάνει ευχές και πετά κέρματα για να… πραγματοποιηθούν οι επιθυμίες τους. Πού καταλήγουν όμως τα χρήματα από το συντριβάνι;

Τα χρήματα συγκεντρώνονται σε εβδομαδιαία βάση από την Caritas. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Caritas, της φιλανθρωπικής οργάνωσης της ρωμαιοκαθολικής εταιρείας που έχει το δικαίωμα να μαζεύει και να διαχειρίζεται το χρηματικό ποσό που συλλέγεται από το συντριβάνι της Φοντάνα ντι Τρέβι, το σύνολο του ποσού φτάνει περίπου τα 15.000 ευρώ την εβδομάδα, ενώ σε ετήσια βάση το συνολικό ποσό μπορεί να φτάσει μέχρι και το 1 εκατομμύριο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι κανένα άλλο συντριβάνι στον κόσμο δεν συγκεντρώνει τόσο μεγάλα ποσά.

Στη συνέχεια, η οργάνωση μοιράζει το ποσό σε άπορους κατοίκους της Ρώμης αλλά και σε ιδρύματα τα οποία φιλοξενούν κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά, ενώ πριν από μερικά χρόνια η ίδια οργάνωση εγκαινίασε ένα σούπερ μάρκετ στο οποίο τα εμπορεύματα διατίθενται σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, ώστε ακόμα και οι άποροι να έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τρόφιμα ή είδη πρώτης ανάγκης.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ryzen 7 2700E & 5 2600E από την AMD
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ryzen 7 2700E & 5 2600E από την AMD
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ