2018-07-21 20:52:37
Φωτογραφία για Μαμάδες, αφήστε τα αγόρια να είναι αγόρια!
Θα ακούσεις συχνά γονείς που έχουν κοριτσάκια να μην θέλουν να αποκτήσουν αγόρια ή να θέλουν απεγνωσμένα ένα αγόρι. Δεν ξέρω σε ποια κατηγορία ανήκετε, αλλά από όσα μπορώ να καταλάβω η μητρότητα είναι κάτι το μοναδικό είτε έχεις αγοράκια είτε κοριτσάκια: Περιλαμβάνει αστεία, χαρές, αγκαλιές, κλάματα, απαιτήσεις και πολλή αγάπη.

Προσωπικά, είμαι θεία και αγοριών και κοριτσιών. Και αντιλαμβάνομαι, ότι μεταξύ τους υπάρχουν ορισμένες διαφορές. Άκουγα, όμως, και διάβαζα στο διαδίκτυο συχνά διάφορους χαρακτηρισμούς για τα αγόρια. Είναι πιο ζωηρά, πιο φασαριόζικα, πιο δυναμικά, πιο «δύσκολα». Πρέπει να μάθουν να μην κάνουν ζημιές, να μάθουν να φέρονται, να είναι ήσυχα, "μα, γιατί δεν είναι όπως τα κοριτσάκια;". Μια μάμα, όμως, η οποία έχει συνυπάρξει με κορίτσια και έχει δύο αγοράκια, άρχισε να κουράζεται από όλα αυτά τα «αστεία» και θέλει να εκφράσει τη γνώμη της πάνω στο θέμα, η οποία συνοψίζεται στη φράση: «Αφήστε τα αγόρια να είναι αγόρια!».


«Είμαι μαμά δύο αγοριών και θεία τριών κοριτσιών. Όλα αυτά τα χρόνια που συνυπάρχω με αγόρια και κορίτσια, κατάλαβα πολλά και θέλω να σας πω κάτι: Τα αγόρια είναι αηδιαστικά. Τους αρέσει να μιλούν για κακάκια. Το σώμα τους και ειδικά ορισμένα σημεία του, είναι αγαπημένο θέμα συζήτησης και έναυσμα για απίστευα γέλια και αστεία. Δεν καταλαβαίνω, γιατί το ότι βρίσκουν αφορμές για γέλιο στα πιο απλά πράγματα να είναι μεμπτό! Θεωρώ, ότι είναι απόλυτα υγιές να μπορούν να μιλούν άνετα για το σώμα τους. Στο σπίτι μας είναι μία από τις εκπαιδευτικές μεθόδους που ακολουθούμε. Μαθαίνουμε τα πράγματα με όνομά τους και πώς πρέπει να σεβόμαστε ο ένας την ιδιωτικότητα του άλλου. Προσπαθούμε να μάθουμε στα παιδιά μας πώς λειτουργεί το σώμα τους.

Στα αγόρια αρέσουν οι λάσπες και τα χώματα. Λατρεύουν να λερώνονται και να είναι ακατάστατα. Αλλά, έτσι δεν πρέπει να είναι τα παιδιά; Αφήστε τα να είναι παιδιά. Το να παίξουν με τα χώματα είνα μέρος τους παιχνιδιού τους και μαθαίνουν πολλά από αυτό. Ποιος νοιάζεται για τα βρώμικα ρούχα ή την λιγάκι άσχημη μυρωδιά τους; Προτιμώ τα παιδιά μου να μυρίζουν άσχημα επειδή έπαιζαν όλη την ημέρα έξω από το σπίτι παρά να μοσχοβολούν επειδή έπαιζαν για ώρες με το tablet. Στα αγόρια αρέσουν τα έντομα και τα ζωύφια. Και πάλι, όμως, το μόνο που κάνουν είναι να ανακαλύπτουν τον κόσμο γύρω τους! Χαίρομαι που τα παιδιά μου δεν φοβούνται τίποτα γύρω τους. Τα αγόρια είναι περίεργα. Τα δικά μου σπάνε διαρκώς πράγματα ή διαλύουν όσα έχουν για να ανακαλύψουν τα κομμάτια τους. Το κάνουν για να δουν τι κρύβεται μέσα τους. Θέλουν να μάθουν πώς λειτουργούν τα πράγματα. Και όταν διαλύσουν κάτι σε κομμάτια θέλουν να το κάνουν πάλι όπως πριν. Έτσι δουλεύει το μυαλό τους.

Υπάρχει, όμως, και η άλλη πλευρά των μικρών αγοριών

Αυτό που συνήθως δεν ακους για τα αγόρια είναι το πόσο γλυκά ειναι. Αν μπορούσα μόνο να μετρήσω πόσες φορές τα αγόρια μου με είπαν πριγκίπισσα... Όχι επειδή κάποιος τους το είπε, αλλά επειδή αποφάσισαν, ότι είμαι η πριγκίπισσα μαμά τους. Τα αγόρια σε αγκαλιάζουν, σε φιλάνε και σε χαϊδεύουν. Σου δίνουν δώρα εκεί που δεν το περιμένεις. Και όταν λέω δώρα εννοώ φύλλα, που θεωρούν όμορφα λουλούδια. Πέτρες και ξύλα που μάζεψαν μόνα τους, καπάκια από τους χυμούς τους. Και όλα αυτά χωρίς να υπάρχει κάποια ειδική περίσταση. Απλώς είδαν έναν βράχο και θεώρησαν, ότι θα μου αρέσει.

Τα αγόρια προσέχουν πράγματα. Αν αλλάξω τα μαλλιά μου θα το σχολιάσουν. Αν φορέσω κάτι καινούριο, θα συμβεί το ίδιο, και θα μου πουν πόσο όμορφη είμαι. Τα αγόρια είναι ευγενικά. Ανοίγουν τις πόρτες για να περάσω και εγώ και ο παππούς τους και ξένοι στο εμπορικό. Τα αγόρια μου είναι καλοί φίλοι και βοηθούν τους άλλους. Το είδα και εγώ στο σχολείο τους και το μου το εκμυστηρεύτηκε και η δασκάλα τους.

Τα αγόρια μου είναι πολύ μικρά για να ασχολούνται με το ίντερνετ, οπότε δεν διαβάζουν τι γράφετε για τα αγόρια. Συχνά αναρωτιέμαι, θα πληγώνονταν αν έβλεπαν πώς τα παρουσιάζουν οι περισσότεροι σε social media, φωτογραφίες και videos; Πώς θα ένιωθαν; Αν κρίνω από εμένα, την μητέρα τους, θα πω - καθόλου όμορφα.

Ποιο μήνυμα στέλνουμε στα αγόρια και τις μαμάδες των αγοριών; Χλευάζουμε τα έμφυτα χαρακτηριστικά τους, ενώ είναι τόσο όμορφο που αγόρια και κορίτσια έχουν τις φυσικές διαφορές τους. Ας το γιορτάσουμε αυτό. Το να είσαι διαφορετικός είναι καλό. Το να είσαι παιδί είναι καλό, αλλά κρατά τόσο λίγο. Ας ευχαριστηθούμε αυτή την ηλικία και ας αφήσουμε τα παιδιά μας να είναι παιδιά. Τα αγόρια μας να είναι αγόρια...».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ