2018-07-22 07:42:48
Φωτογραφία για Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των αστυνομικών - Του Κανέλλου Νικολάου
 Πριν μερικές ημέρες συνελήφθησαν αλλοδαποί φερόμενοι ως έμποροι ναρκωτικών ουσιών από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών και οδηγήθηκαν μετά της σχηματισθείσας εις βάρος τους

δικογραφία στον κ. Εισαγγελέα ποινικής δίωξης. Τους παρέπεμψε σε Τακτικό  Ανακριτή πλην όμως υπήρξε μεταξύ των διαφωνία για το αν θα πρέπει να τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι ή να διαταχθεί η προσωρινή κράτησή  τους.

        Σε   περίπτωση  διαφωνίας  ανακριτή και εισαγγελέα για την προσωρινή κράτηση του  κατηγορούμενου, τότε  επιβάλλεται κατ΄ οίκον περιορισμός του, μέχρι την επίλυση της διαφωνίας από το δικαστικό συμβούλιο που θα αποφασίσει σε τρεις ή τέσσερις ημέρες.

          Για το λόγο αυτό διετάχθη  ένας αστυνομικός να φρουρεί την οικία του κάθε κατηγορουμένου σε οκτάωρη κυλιόμενη βάρδια.

         Ας παραβλέψουμε την έλλειψη αστυνομικών από τα Τμήματα Ασφαλείας που τώρα τη θερινή περίοδο, λόγω αδειών, φαίνεται αρκετά και δημιουργεί μία  κατάσταση  δύσκολη για τους εναπομείναντες αστυνομικούς αλλά και για τους Διοικητές των Υπηρεσιών.


        Ας παραβλέψουμε ότι οι υποχρεώσεις  των Τμημάτων Ασφαλείας παραμένουν οι ίδιες και περισσότερες.

       Ας παραβλέψουμε ότι οι αστυνομικοί μας εργάζονται χωρίς ημερήσιες αναπαύσεις  προτάσσοντας το φιλότιμο και την κατανόηση των προβλημάτων.

       Πώς  όμως μπορούμε να παραβλέψουμε ότι ένας αστυνομικός θα φρουρεί τη φερόμενη οικία του κάθε κατηγορουμένου;

         Πώς  όμως μπορούμε να παραβλέψουμε σε ποιες περιοχές  βρίσκονται οι οικίες αυτές ;

         Πως μπορούμε όμως να παραβλέψουμε ότι στις οικίες αυτές διαμένουν μεγάλος αριθμός αλλοδαπών συνήθως με παραβατική συμπεριφορά;

           Πως μπορούμε όμως να παραβλέψουμε τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των διατιθέμενων  αστυνομικών σκοπών;

           Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις καθημερινές της υποχρεώσεις. Δυστυχώς από τον Διευθυντή της έως και τον τελευταίο αστυνομικό δίνεται πραγματικά αγώνας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Άλλωστε οι επιτυχίες το αποδεικνύουν.

           Ζητάμε πραγματική ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό και πάνω από όλα να σκεφτείτε την ασφάλεια των αστυνομικών. Δεν θέλουμε άλλους ήρωες στον μακρύ ήδη κατάλογο ηρώων. Θα περιμένουμε με αγωνία τις παρεμβάσεις σας.

Kανέλλος Νικολάου 

Γ.Γραμματέας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Αττικής
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ