2018-07-22 12:15:20
Φωτογραφία για Πάτρα: Η «λεπτή» και «ευαίσθητη» η αποστολή του διαπραγματευτή της ΕΛ.ΑΣ.- Προσπαθεί ώρες να μεταπείσει 62χρονο να μην προχωρήσει στις απειλές του
Μια από τις πιο δύσκολες υποθέσεις που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στην Πάτρα καλείται να διαχειριστεί από τις 6:30 το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι και αυτήν την ώρα, 16 και πλέον ολόκληρες ώρες ο ειδικός διαπραγματευτής της Αστυνομίας, στην περιοχή της Αγυιάς.

 

 

Προσπαθεί να μεταπείσει τον 62χρονο άνδρα, ο οποίος έχει ταμπουρωθεί στο διαμέρισμά του, οπλοφορεί και απειλεί να κάνει δώσει τέλος στη ζωή του. Πρόκειται για ένα απίστευτο θρίλερ που εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες και που έχει θέσει στο… πόδι ολόκληρη την τοπική ΕΛ.ΑΣ.

 

Το έργο των αστυνομικών είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Προσπαθούν με λεπτούς χειρισμούς να διαχειριστούν την ευαίσθητη ψυχοσύνθεση ενός ανθρώπου, ο οποίος έφθασε στα όρια της απελπισίας και της απόγνωσης.

 

Μια περίπλοκη κατάσταση, που αγγίζει την ψυχολογία του ανθρώπου, η οποία είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη. Κάθε χειρισμός από τον διαπραγματευτή απαιτεί μεγάλη προσοχή, γιατί κάθε λέξη μπορεί να πυροδοτήσει απροσδιόριστες καταστάσεις. Όλα κρίνονται από μια κλωστή  


Ο διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί με ήρεμο και ανώδυνο τρόπο, να μιλήσει με τον 62χρονο, να αντιληφθεί τι είναι αυτό που θέλει, να μην τον εκνευρίσει αλλά να κατορθώσει να τον πείσει να ανοίξει την πόρτα και να παραδοθεί στις αρχές χωρίς να κάνει κακό στον εαυτό του.

 

Όλα αυτά, χωρίς βία και με ήπιο τρόπο, με επαγγελματισμό, με σύνεση και εφαρμόζοντας αυτά τα οποία έχετε μάθει, προκειμένου να υπάρξει το καλύτερο αποτέλεσμα, δηλαδή να μην υπάρχει κανένας τραυματισμός, έτσι ώστε όλα να επιλυθούν με τον καλύτερο τρόπο. Πρόκειται για μια ιδιαιτέρως σημαντική, εξαιρετικά “λεπτή” και “ευαίσθητη” αποστολή, που απαιτεί ψυχραιμία, αυτοκυριαρχία, γνώσεις, δυνατότητες επικοινωνιακής προσέγγισης, ευχέρεια λόγου, γιατί από αυτόν εξαρτάται κυριολεκτικά,  μια ανθρώπινη ζωή…

 

Ο διαπραγματευτής καλείται όχι μόνο να ισορροπήσει σ΄ αυτή τη λεπτή και εύθραυστη κατάσταση αλλά να επηρεάσει θετικά τον συνομιλητή του, αποτρέποντας τις οδυνηρές συνέπειες που θα έχει μια ενδεχόμενη καταστροφική επιλογή του…

 

Εκτός από τον διαπραγματευτή, όλη η ομάδα των αστυνομικών που συμμετέχουν στην επιχείρηση προσπαθεί με λεπτούς χειρισμούς να αντιμετωπίσει την κατάσταση, παρά το γεγονός ότι η εξαθλίωση είναι μεγάλη.

 

Και κανείς δεν γνωρίζει τις προθέσεις αλλά και τις αντοχές του 62χρονου, ο οποίος είναι υπερκινητικός, κάνει συχνά βόλτες στο μπαλκόνι, δεν φέρεται διατεθειμένος να συνεργαστεί άμεσα με τις αρχές και εκτιμάται πως με τα μέχρι τώρα στοιχεία να μην πείθεται να εγκαταλείψει την προσπάθεια.

 

Ο χώρος παραμένει αποκλεισμένος από τους αστυνομικούς, οι οποίοι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να λήξει με αίσιο τρόπο η σοβαρή αυτή υπόθεση.

 

Πηγή: gnomip.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ήχοι από τον πλανήτη Κρόνο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ήχοι από τον πλανήτη Κρόνο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ