2018-07-23 12:26:25
Φωτογραφία για Πολεμικό Μουσείο: Καταστράφηκε το ιστορικό κτήριο – σύμβολο στα Χανιά [photos+video]
Μουδιασμένη παραμένει η τοπική κοινωνία των Χανίων από την καταστροφική φωτιά που ξέσπασε χθες στο κτήριο του Πολεμικού Μουσείου στο κέντρο της πόλης Το ιστορικό κτήριο τυλίχθηκε στις φλόγες λίγο μετά τις 9 το βράδυ, με την φωτιά να παίρνει γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και να κάνει… στάχτη το πρώην Πολεμικό Μουσείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν συνολικά 13 οχήματα με 30 άνδρες ενώ ακόμα στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Φωτογραφία από facebook του χρήστη Xenia Sita

Καταστράφηκε το ιστορικό κτήριο – σύμβολο των Χανίων

Πρόκειται για ένα κτήριο το οποίο βρίσκεται στην συμβολή των οδών Ι. Σφακιανάκη και Τζανακάκη δίπλα στον Δημοτικό Κήπο στα Χανιά.

Χτίστηκε το 1870 σε σχέδια του ιταλού αρχιτέκτονα Μακούζο και χρησιμοποιήθηκε ως κτήριο των Ιταλικών Στρατώνων ενώ αποτελούσε ένα από τα χαρακτηριστικότερα μνημεία της πόλης το οποίο είχε κριθεί διατηρητέο.


Στην σύγχρονη εποχή αποτελούσε την στέγη του Πολεμικού Μουσείου στα Χανιά ωστόσο τα τελευταία χρόνια δεν λειτουργούσε με τα εκθέματα να έχουν μεταφερθεί στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας.

Το κτήριο υπάγεται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ενώ συνεχόμενες ήταν οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής να περιέλθει το κτήριο στην αρμοδιότητά της προκειμένου να στεγάσει τον δήμο Χανίων.Φωτογραφία από facebook του χρήστη Giannis Chalkiadakis

Ανθρώπινο «χέρι» βλέπουν πίσω από την φωτιά οι αρχές

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της πυροσβεστικής για να βρουν τα αίτια της φωτιάς ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η πυρκαγιά είναι αποτέλεσμα ανθρώπινου παράγοντα.

Το κτήριο του Πολεμικού Μουσείου – αν και για τους υπεύθυνους θεωρούνταν σφραγισμένο – χρησιμοποιούνταν από διάφορους ως κατάλυμα.

Μάλιστα, οι αρχές έχουν προχωρήσει σε μία προσαγωγή ενός ατόμου που έμενε στο κτήριο ωστόσο δεν είναι ακόμα γνωστό αν ευθύνεται για την φωτιά.
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ