2018-07-26 20:19:33
Φωτογραφία για Το τελευταίο, ανολοκλήρωτο μυθιστόρημα της Τζέιν Ώστεν γίνεται τηλεοπτική σειρά
Την περασμένη χρονιά, η ιστορία των αδερφών Μπροντέ μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη από το BBC με τίτλο To Walk Invisible. Φέτος, είναι η σειρά του επίσης βρετανικού δικτύου ITV να μετατρέψει σε σειρά το τελευταίο, ανολοκλήρωτο και λιγότερο γνωστό μυθιστόρημα της Τζέιν Ώστεν, Σάντιτον.

Η Ώστεν έγραψε το Σάντιτον το 1817, μόλις λίγους μήνες πριν το θάνατό της και η ιστορία αφηγείται τον έρωτα της Σάρλοτ Χέιγουντ για τον  Σίντνεϊ Πάρκερ, όταν η εκείνη μετακομίζει σε μια παραθαλάσσια πόλη για να βρει τον εαυτό της.

Η σειρά θα βασιστεί στα 11 κεφάλαια του βιβλίου και θα έχει διάρκεια 8 ωρών, ενώ το σενάριο θα αναλάβει ο Andrew Davies, με εμπερία σε ταινίες εποχής όπως το Περηφάνια και Προκατάληψη με τον Κόλιν Φερθ αλλά και το Πόλεμος και Ειρήνη.

Το «Σάντιτον», γραμμένο το 1817, το έτος θανάτου της Τζέιν Ώστιν, είναι το τελευταίο μυθιστόρημα της συγγραφέως. Η αποδυναμωμένη υγεία της Αγγλίδας συγγραφέως και ο θάνατός της, στις 18 Ιουνίου, κληροδοτούν στην παγκόσμια λογοτεχνία δώδεκα κεφάλαια από το πιο ώριμο έργο της.

Κανείς δεν γνωρίζει αν η Σάρλοτ Χέιγουντ και ο Σίντνεϊ Πάρκερ (Σάντιτον) θα κατάφερναν να «κλέψουν τη δόξα» από την Ελίζαμπεθ Μπένετ και τον κ. Ντάρσι – το ζευγάρι των πρωταγωνιστών στο «Περηφάνια και προκατάληψη». Βέβαιο, όμως, είναι πως στις σελίδες αυτού του μυθιστορήματος η Ώστιν ασκεί ενδελεχή κριτική στην ηθική φιλοσοφία του φύλου, αντικρίζοντας από τα παράθυρά της έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ