2018-07-28 20:02:36
Φωτογραφία για Η εφαρμογή Adblock Prime κλέβει δεδομένα του χρήστη μέσω του προφίλ MDΜ
Οι ειδικοί ασφαλείας έχουν εξηγήσει ότι η δημοφιλής εφαρμογή που εμποδίζει την διαφήμιση η Adblock Prime δρα ως spyware. Η εφαρμογή κλέβει τα ευαίσθητα δεδομένα του χρήστη μέσω του προφίλ διαμόρφωσης στο iOS.

Σύμφωνα με τους ερευνητές της AdGuard, η Adblock Prime κλέβει ευαίσθητα δεδομένα χρήστη από τη συσκευή σας. Μπορεί να έχει πρόσβαση στην πλήρη λίστα των εφαρμογών που είναι εγκατεστημένες στη συσκευή σας, να ελέγχει το ιστορικό περιήγησης και μπορεί ακόμη και να εγκαταστήσει εφαρμογές τρίτων χωρίς τη συγκατάθεσή σας.

Δεδομένου ότι η εφαρμογή δεν διανέμεται επίσημα μέσω του App Store, είναι δύσκολο να εκτιμηθεί ο αριθμός των επηρεαζόμενων χρηστών.

Παρόλα αυτά, μπορούμε να υποθέσουμε με ασφάλεια ότι τουλάχιστον μερικές χιλιάδες χρήστες έχουν αυτήν τη στιγμή εγκατεστημένη στις συσκευές τους.

Στην ενότητα της Πολιτικής απορρήτου αυτής της ενημέρωσης παρατίθενται τα δεδομένα που συλλέγει η εφαρμογή από τους χρήστες.


Παρόλο που η εφαρμογή δεν συλλέγει προσωπικά δεδομένα των χρηστών, δεν είναι δύσκολο να ανακαλύψετε την πραγματική ταυτότητα ενός χρήστη, ελέγχοντας το ιστορικό περιήγησης.

Όπως σχεδόν όλοι οι χρήστες smartphone χρησιμοποιούν δημοφιλείς εφαρμογές κοινωνικών μέσων όπως το Facebook και το Snapchat, γίνεται πιο εύκολο για έναν εισβολέα να εντοπίσει την ταυτότητα ενός χρήστη.

Οι εμπειρογνώμονες της AdGuard παρατηρούν επίσης ότι το Big Star Labs , η εταιρεία πίσω από την Adblock Prime, είναι μια εταιρία κέλυφος με μοναδικό σκοπό τη συλλογή δεδομένων χρήστη.

Εάν είστε χρήστης του Adblock Prime, πρέπει να καταργήσετε το προφίλ του από το Γενικά> Προφίλ και διαχείριση συσκευών στην εφαρμογή Ρυθμίσεις. Η εφαρμογή θα εξαφανιστεί από την αρχική οθόνη μόλις απεγκαταστήσετε το προφίλ διαμόρφωσής της.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια εφαρμογή που βασίζεται σε MDM έχει πυρποληθεί για τη συλλογή δεδομένων χρήστη.
argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ