2018-08-07 15:34:44
Φωτογραφία για Η Ινδία αποκτά παροπλισμένα Jaguar για την υποστήριξη των δικών της
Η Ινδία πρόκειται να αποκτήσει παροπλισμένα Jaguar από τη Γαλλία και το Ομάν για να βελτιώσει την υποστήριξης των δικών της Jaguar, αναφέρει το «Defense News». Από τα αεροσκάφη θα αφαιρεθούν διάφορα εξαρτήματα, κινητήρες και λοιπά υλικά.

Η πολεμική αεροπορία της Ινδίας είναι ο μόνος χρήστης του Jaguar παγκοσμίως με 118 αεροσκάφη σε ενεργή υπηρεσία. Το Jaguar πέταξε για πρώτη φορά το 1968 και κατασκευάστηκε σε 23 εκδόσεις. Η Ινδία αγόρασε τα πρώτα 40 Jaguar το 1978. Ακολούθησε η παραγωγή άλλων 120 στις εγκαταστάσεις της HAL με την εγχώρια ονομασία «Shamsher».

Για τα ενεργά Jaguar οι Ινδοί προγραμματίζουν την υλοποίηση περαιτέρω προγράμματος εκσυγχρονισμού που θα καταστήσει τον τύπο ικανό για στρατιωτικές επιχειρήσεις για ακόμη 20 έτη. Συστατικά μέρη του εκσυγχρονισμού αποτελεί η εγκατάσταση νέων ηλεκτρονικών, συστημάτων επικοινωνίας και ραντάρ AESA EL/M-2052. Επιπλέον θα αποκτηθούν 200 κινητήρες F-125IN. Από αυτούς 40 θα χρησιμοποιούν ως εφεδρικοί. Τέλος θα πιστοποιηθούν στα Jaguar νέα όπλα, για παράδειγμα πύραυλοι αντιραντάρ AGM-88 HARM και βόμβες διασποράς CBU-105.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ