2018-08-08 18:00:29
Φωτογραφία για Χλαμύδια: 5 συμπτώματα που πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα
Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για ένα από τα πιο σοβαρά Σ.Μ.Ν.

Τα χλαμύδια είναι μια λοίμωξη που προκαλείται από το βακτήριο Chlamydia trachomatis και είναι το πιο συχνό σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα σε άντρες και γυναίκες και μπορεί να εξαπλωθεί μέσω του κολπικού, πρωκτικού και στοματικού σεξ. 

Αυτό που καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνο αυτό το Σ.Μ.Ν είναι ότι η πάθηση στις γυναίκες είναι ασυμπτωματική κάτι που δεν επιτρέπει την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία.

Σε περίπτωση που δεν διαγνωσθεί έγκαιρα η λοίμωξη μπορεί να εξαπλωθεί στη μήτρα και τις σάλπιγγες και να προκαλέσει φλεγμονώδη νόσο της πυέλου κάτι που μπορεί να προκαλέσει μόνιμες ουλές στα αναπαραγωγικά όργανα και στείρωση. Τα καλά νέα είναι ότι η νόσος είναι εξαιρετικά ιάσιμη, οπότε αν τηρείς τις επισκέψεις σου στον γυναικολόγο και κάνεις τακτικά τεστ ΠΑΠ μπορείς να την εντοπίσεις εύκολα και να την ξεφορτωθείς χωρίς να πάθεις κάποια σοβαρή ζημιά.


Όπως αναφέραμε η πάθηση είναι συνήθως ασυμπτωματική ωστόσο ένα μικρό ποσοστό γυναικών παρουσιάζει τα εξής συμπτώματα, τα οποία φυσικά πρέπει να σε οδηγήσουν άμεσα στον γυναικολόγο σου.

1. Αυξημένα κολπικά υγρά

Η έκκριση, εμφάνιση, υφή και μυρωδιά των κολπικών υγρών επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες ωστόσο αν έχεις κολλήσει χλαμύδια (ή οποιαδήποτε άλλη λοίμωξη) ενδέχεται να έχουν ένα κιτρινοπράσινο χρώμα.

2. Αίσθηση καψίματος όταν πηγαίνεις τουαλέτα

Αν η μόλυνση είναι στην ουρήθρα θα νιώθεις ενόχληση την ώρα που πηγαίνεις τουαλέτα, ένα ενοχλητικό 'κάψιμο'. Επίσης θα νιώθεις την ανάγκη να πηγαίνεις συνέχεια τουαλέτα. Αυτό βέβαια είναι το ίδιο σύμπτωμα με την ουρολοίμωξη για αυτό πρέπει να επισκεφτείς άμεσα τον γιατρό σου.

3. Πόνο στο ορθό και εκκρίσεις/ αιμορραγία

Αν έχεις χλαμύδια στον πρωκτό θα αισθάνεσαι πόνο, θα έχεις εκκρίσεις και αιμορραγία κάτι που πρέπει να σε έχει πείσει να κλείσεις ΗΔΗ ραντεβού στο γιατρό σου!

4. Πόνο στο υπογάστριο

Ο πόνος χαμηλά στην κοιλιά είναι ένα από τα σημάδια της μη έγκαιρης διάγνωσης της νόσου για αυτό δεν πρέπει να τον αγνοήσεις και να επισκεφτείς τον γυναικολόγο σου.

5. Πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ και αιμορραγία

Τα χλαμύδια μπορεί να προκαλέσουν τραχηλίτιδα ή φλεγμονή του τραχήλου της μήτρας καθιστώντας έτσι τον κόλπο σου ιδιαίτερα ευαίσθητο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, κάτι που μπορεί να οδηγήσει και σε αιμορραγία. Αν έχεις παρατηρήσει κάτι τέτοιο- ναι, καλά κατάλαβες, κλείσε ραντεβού στον γιατρό σου ΤΩΡΑ!

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ