2018-08-08 20:42:45
Φωτογραφία για Συμφώνησαν Γερμανία και Ισπανία για τις επαναπροωθήσεις προσφύγων - Έπονται Ελλάδα και Ιταλία


Η Γερμανία έκλεισε την πρώτη διμερή συμφωνία για την επαναπροώθηση προσφύγων με την Ισπανία. 

Στο εξής όσοι πρόσφυγες καταφθάνουν στα γερμανικά σύνορα και έχουν καταγραφεί ήδη στην Ισπανία –γεγονός που ως πρώτη χώρα υποδοχής την καθιστά υπεύθυνη για την εξέταση αιτήματος χορήγησης ασύλου- θα επαναπροωθούνται στη χώρα της ιβηρικής χερσονήσου εντός 48 ωρών. Αυτά προβλέπει η συμφωνία που υπεγράφη ήδη προχθές Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών. Η εκπρόσωπος επισήμανε ότι η Μαδρίτη δεν ζήτησε ανταλλάγματα για να συναινέσει στην υπογραφή της συμφωνίας.

Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με Ελλάδα

Η ίδια υπογράμμισε ότι οι διαπραγματεύσεις για αντίστοιχες συμφωνίες με Ελλάδα και Ιταλία δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί. Διευκρίνισε μάλιστα ότι με την ελληνική κυβέρνηση οι συνομιλίες δεν προχώρησαν τις τελευταίες μέρες λόγω των πυρκαγιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διμερής συμφωνία με την Ισπανία θα τεθεί σε ισχύ από το ερχόμενο Σάββατο, 11 Αυγούστου, οπότε αναμένεται στην Ανδαλουσία για επαφές με τον ισπανό πρωθυπουργό Σάντσεθ και η καγκελάριος Μέρκελ. Βασικό αντικείμενο των ανεπίσημων συνομιλιών θα είναι το προσφυγικό.

Πηγή: Deutsche Welle
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ