2018-08-09 12:51:15
Φωτογραφία για Είναι φυσιολογικό που το παιδί μου μυρίζει έντονα;
Ίσως να μην είχατε σκεφτεί ότι το παιδί θα χρειαζόταν αποσμητικό σε ηλικία μεταξύ 5 και 8 ετών γιατί συνήθως συμβαίνει στην αρχή της εφηβείας. Αλλά θεωρείται φυσιολογικό στην κατάταξη της ανάπτυξης του παιδιού. Είναι μία ένδειξη ότι το σώμα ωριμάζει και οι ορμόνες αλλάζουν. Όταν ο ‘ώριμος’ ιδρώτας έρχεται σε επαφή με σκόνη και δερματικά βακτήρια, έχουμε ως αποτέλεσμα την έντονη μυρωδιά.

Αυτά που μπορούν να μειώσουν τη μυρωδιά είναι το καθημερινό μπάνιο, τα καθαρά ρούχα, η συχνή αλλαγή σεντονιών και πετσετών, καθώς και η αποφυγή πικάντικων τροφών ή έντονων αρωματικών τροφών, όπως το σκόρδο και το κρεμμύδι. Αν τίποτα από αυτά δεν λειτουργήσει, το ελαφρύ αποσμητικό είναι η μόνη λύση. Προτιμήστε τα φυσικά προϊόντα κα αποφύγετε αυτά που έχουν πολλά χημικά στοιχεία και είναι επιβλαβή για τα παιδιά. Το ότι οι ορμόνες του αναπτύσσονται γρήγορα, δεν σημαίνει ότι θα χρειαστεί και άμεσα ξύρισμα.

Σε ένα επίπεδο όμως, μπορεί να έρθει νωρίτερα η εφηβεία. Είναι μία σπάνια περίπτωση αλλά μπορεί να συμβεί, ειδικά αν εντοπίσετε ανάπτυξη στήθους ή τριχοφυΐα στις μασχάλες και τα γεννητικά όργανα. Τότε θα πρέπει να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ