2018-08-09 18:11:51
Φωτογραφία για Φωτιά Αττική: Αυτές είναι οι αποζημιώσεις για τους πυρόπληκτους - Πόσα χρήματα θα πάρουν
Σειρά εκτάκτων μέτρων για τη στεγαστική συνδρομή και την αποκατάσταση των κτηρίων που καταστράφηκαν... από τις φονικές πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που εξέδωσαν την Πέμπτη (09/08/2018) τα Υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών - Στη δημοσιότητα η λίστα με τα ονόματα των θυμάτων από τις φονικές πυρκαγιές - Στους 93 οι νεκροί.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, προβλέπεται η χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης:

1.000 ευρώ ανά τ.μ. για την αποκατάσταση πληγέντων κτηρίων που ανακατασκευάζονται, έως 150 τ.μ. εμβαδού κλειστού χώρου κατεδαφιστέας ιδιοκτησίας, χρήσης κατοικίας.

550 ευρώ ανά τ.μ. πληγέντος κτηρίου που επισκευάζεται, σε συνδυασμό αποζημίωσης των πληγέντων φερόντων και μη φερόντων στοιχείων και έως 150 τ.μ. εμβαδού κλειστού χώρου επισκευάσιμης ιδιοκτησίας, χρήσης κατοικίας.


Εξάλλου, προβλέπεται η χορήγηση οικονομικής βοήθεια για λοιπές χρήσεις κτηρίων, αναλογικά προς τα ανωτέρω ποσά, καθώς επίσης και η χορήγηση των τόκων των δανείων για το σκοπό της αποκατάστασης κτηρίων.

Σύμφωνα, πάντα, με την ΚΥΑ, το συνολικό προβλεπόμενο ποσό για την αποκατάσταση των κτηρίων των περιοχών ανέρχεται σε 132.000.000 ευρώ.

Παράλληλα, σε διαδικασία έγκρισης βρίσκεται και δεύτερη ΚΥΑ για την επιδότηση του ενοικίου των κατοίκων που κατείχαν κύρια κατοικία στις περιοχές αυτές και αναμένεται η άμεση έκδοσή της.

Τέλος, μέσα στις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει και τρίτη Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Υποδομών, βάσει της οποίας θα ορίζονται οι διαδικασίες χορήγησης της στεγαστικής συνδρομής και τον τρόπο έκδοσης των σχετικών αδειών από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου, προκειμένου να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για την αποκατάσταση των κτηρίων των περιοχών αυτών.

Στη δημοσιότητα η λίστα με τα ονόματα των νεκρών στις φονικές πυρκαγιές

Στο μεταξύ, τον κατάλογο με τα ονόματα των θυμάτων από τη φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική έχει στα χέρια της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Πρόκειται για τη λίστα με τους 92 νεκρούς, η οποία στάλθηκε την Τετάρτη (08/08/2018) από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία στην Εισαγγελία Αθηνών.

Στη λίστα περιλαμβάνονται τα ονόματα 44 γυναικών, 35 ανδρών, 11 παιδιών.

Μεταξύ των νεκρών είναι και όσοι κατέληξαν στα νοσοκομεία, αλλά και δύο που δεν έχουν ταυτοποιηθεί – έχει απομονωθεί από αυτές τις σορούς DNA, αλλά δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά πρόσωπα.

Το πιο μικρό θύμα της ανείπωτης τραγωδίας είναι ένα βρέφος 6 μηνών, ενώ το μεγαλύτερο μία γυναίκα 91 ετών.

Η εφημερίδα «Καθημερινή» έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τους νεκρούς.

Δείτε τη λίστα
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ