2018-08-09 22:19:28
Φωτογραφία για Κύπρος: Αντίδραση Θεολόγων για κατάργηση σχολικών αργιών
Ο Σύνδεσμος Θεολόγων ΟΕΛΜΕΚ εκφράζει την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε προσπάθεια είτε περιορισμού, είτε ανταλλαγής, είτε κατάργησης οποιασδήποτε από τις τέσσερις  νομοθετικά κατοχυρωμένες θρησκευτικές γιορτές ως σχολικές αργίες και σημειώνει ότι το ευρύτερο θέμα των συγκεκριμένων θρησκευτικών εορτών ως σχολικών αργιών εμπεριέχει ένα βαθύτερο νόημα και περιεχόμενο σε συνάρτηση με την παιδαγωγική, μορφωτική αξία και διάστασή τους.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Θεολόγων ΟΕΛΜΕΚ θεωρεί πως η εισήγηση για κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών ή και μετατροπή του σε μάθημα Κοινωνιολογίας της θρησκείας «είναι παντελώς άστοχη, άκαιρη και άκριτη», υπογραμμίζοντας ότι «η μορφωτική και παιδευτική αξία του μαθήματος είναι αδιαμφισβήτητη».

«Είναι αποδεδειγμένο ότι το μάθημα αυτό καθεαυτό προάγει εκτός πολλών άλλων την κριτική σκέψη, αλλά και βασικές διαπολιτισμικές και κοινωνιολογικές αξίες
. Προετοιμάζει τα παιδιά για μια υπεύθυνη ζωή σε μια ελεύθερη κοινωνία μέσα σε πνεύμα κατανόησης, ειρήνης, ανοχής, ισότητας των φυλών και φιλίας ανάμεσα σε όλους τους λαούς και τις εθνικές και θρησκευτικές ομάδες… καθώς επίσης καλλιεργεί το σεβασμό για το φυσικό περιβάλλον. Για αυτούς τους λόγους το μάθημα σε διάφορες μορφές είναι ισχυρά κατοχυρωμένο στα εκπαιδευτικά συστήματα όλων των ευρωπαϊκών χωρών», αναφέρει.

Ο Σύνδεσμος Θεολόγων καλεί όλους ανεξαιρέτως όπως αντιμετωπίσουν σφαιρικά, με νηφαλιότητα και συναίνεση και να αφήσουν επιτέλους τα σχολεία να λειτουργήσουν μέσα σε ήρεμο και γαλήνιο κλίμα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ