2018-08-09 22:55:50
Φωτογραφία για Έναντι 5€ η είσοδος στο διάσημο βιβλιοπωλείο του Πόρτο!
Τι (περίεργο) συμβαίνει στο πιο διάσημο βιβλιοπωλείο του Πόρτο;

Φτάνοντας οι επισκέπτες στην τοποθεσία που βρίσκεται το βιβλιοπωλείο, αντικρίζουν ουρές ανθρώπων να περιμένουν μέχρι την απέναντι γωνία του δρόμου. Εκεί υπάρχει το γραφείο εισιτηρίων, απ’ όπου επιτρέπεται η πρόσβαση στο βιβλιοπωλείο με την αγορά ενός εισιτηρίου έναντι 5€.

Ναι, καλά διαβάσατε. Ο κόσμος περιμένει κατά μέσο όρο 30 λεπτά για να αγοράσει ένα εισιτήριο και να μπει στο βιβλιοπωλείο.

Ωστόσο, το Livraria Lelloδεν είναι ένα απλό βιβλιοπωλείο, το οποίο διαθέτει βιβλία για τους λάτρεις της ανάγνωσης. Πρόκειται για ένα οικοδόμημα του 1906, η αρχιτεκτονική του οποίου είναι ένα εντυπωσιακό μείγμα νεο-γοτθικών και art deco στοιχείων, με φεγγίτες από γυαλιστερό γυαλί και μια κόκκινη κυκλική σκάλα. Αυτή η σκάλα είναι το σημείο που μαγνητίζει τα βλέμματα των επισκεπτών, αφού υποτίθεται ότι ενέπνευσε την JKRowling όταν άρχισε να γράφει το Χάρι Πότερ.


Οι οπαδοί του Χάρι Πότερ, πατώντας πάνω σε αυτήν τη σύνδεση, ήταν απίστευτα πρόθυμοι να δουν το σημείο που ενέπνευσε τη συγγραφέα. Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης της μεγάλης έλευσης επισκεπτών ήταν η χρέωση για την είσοδο, με την τιμή που μπορεί να εξαργυρωθεί έναντι ενός βιβλίου, εάν οι επισκέπτες επιλέξουν να αγοράσουν.

Ξαφνικά, λοιπόν, ένα βιβλιοπωλείο που προσπαθούσε να τα βγάλει πέρα, έγινε ουσιαστικά ένα μουσείο, το οποίο δέχεται πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο.

Πηγή: perierga.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ