2018-08-10 01:03:17
Φωτογραφία για Έξυπνες στάσεις λεωφορείων στη Λεμεσό
Βάζουν μπρος για να γίνουν σύγχρονα στέγαστρα στις στάσεις των λεωφορείων δήμων και κοινοτήτων της Λεμεσού, μετά το μνημόνιο συνεργασίας του υπουργείου Μεταφορών με δήμους και κοινότητες της επαρχίας για αναβάθμιση των στάσεων και στεγάστρων λεωφορείων. Πρόκειται για τους δήμους Λεμεσού, Αγίου Αθανασίου, Γερμασόγειας, Κάτω Πολεμιδιών, Μέσα Γειτονιάς και Ύψωνα, καθώς και τις κοινότητες Τραχωνίου και Κολοσσίου.

Το μνημόνιο έγινε κατορθωτό μετά από πολλές επαφές και διαπραγματεύσεις, κατά τις οποίες βρέθηκε η χρυσή τομή σε δύο σημαντικά θέματα, που ήταν η ανάληψη του κόστους για την κατασκευή και τοποθέτηση των στεγάστρων, όπως και τα έσοδα από διαφημίσεις στα στέγαστρα. Τελικά οι δαπάνες θα γίνουν από διάφορα κονδύλια και όλα τα έσοδα θα πηγαίνουν στις τοπικές Αρχές, αναφέρουν οι πληροφορίες του «Φ».

Σημαντικό στοιχείο που θα αναβαθμίζει αισθητά περίπου 40 στάσεις λεωφορείων είναι η πρωτοβουλία της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Λεμεσού, που βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο για εγκατάσταση έξυπνων πυλώνων στις στάσεις, για πληροφόρηση τόσο σε σχέση με τα δεδομένα των δρομολογίων, με τη βοήθεια πλέον και των συστημάτων τηλεματικής που τοποθετήθηκαν στα λεωφορεία, αλλά και παράλληλα τουριστικής πληροφόρησης για την πόλη
. Ανάλογη τεχνολογία θα εγκατασταθεί και σε λεωφορεία γραμμών με υψηλή τουριστική κίνηση.

Στην υπογραφή του μνημονίου χθες, στο υπουργείο Μεταφορών, παρούσα ήταν και η υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου, η οποία ανέφερε ότι το συγκεκριμένο μνημόνιο ανοίγει τον δρόμο για δομημένη συνεργασία μεταξύ των δύο μερών για τη δημιουργία επενδυτικού πλάνου και υλοποίηση των τόσο απαραίτητων σύγχρονων υποδομών για δημόσιες μεταφορές. Το υπουργείο Μεταφορών έχει ήδη προκηρύξει διαγωνισμό σχεδιασμού στάσεων και στεγάστρων. Επίσης, έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή όλων των στάσεων και στεγάστρων παγκύπρια και έχει δημιουργηθεί βάση πληροφοριών που είναι απόλυτα απαραίτητη για τη δημιουργία του προαναφερθέντος επενδυτικού προγράμματος και στη μετέπειτα διαχείριση των υποδομών αυτών, εξήγησε χθες η υπουργός.

Τώρα, το υπουργείο σε συνεργασία με τους δήμους και κοινότητες Λεμεσού ξεκινούν διαβούλευση για τον σχεδιασμό της πρότυπης στάσης, καθώς και στη διαμόρφωση και την υπογραφή της λεπτομερούς συμφωνίας υπηρεσιών, που θα προωθήσει πρακτικά την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ