2018-08-10 16:36:30
Φωτογραφία για Ποια είναι τα υπέρ και τα κατά της κολύμβησης στη θάλασσα και στην πισίνα;
Οι βουτιές είναι πάντοτε απολαυστικές. Καλύτερα όμως να γίνονται στη θάλασσα ή στην πισίνα; Διάβασε τα υπέρ και τα κατά του θαλασσινού και του γλυκού νερού.

Θάλασσα κι αλμυρό νερό Το μπάνιο σε μια καθαρή θάλασσα δεν είναι μόνο απολαυστικό, αλλά ωφελεί σοβαρά και την υγεία. Μάλιστα το εναλλασσόμενο κολύμπι (επιφανειακό – υποβρύχιο), με τη ρυθμική βαθιά εισπνοή, είναι ευεργετικό για όλο το σώμα και κυρίως για το αναπνευστικό σύστημα. Με τις εισπνοές ιωδιούχων υδρατμών του θαλασσινού νερού καθαρίζουν οι πνεύμονες από τις διάφορες εκκρίσεις.

Στη θάλασσα έχεις επίσης άφθονο χώρο για κολύμπι και ευκαιρίες για περισσότερα παιχνίδια. Όμως μπορεί να κινδυνεύσεις πιο εύκολα από πνιγμό (αν ξανοιχτείς), από τσίμπημα κάποιου ψαριού, τσούχτρας ή να πατήσεις αχινό.

Στην πισίνα: Οι καλοί παντού χωράνε…

Στην πισίνα μπορεί να νιώθεις μεγαλύτερη ασφάλεια ως προς τους κινδύνους που κρύβει ένας ανοιχτός υδάτινος χώρος όπως η θάλασσα, αλλά έχεις άλλα μικροπροβλήματα να αντιμετωπίσεις.


Γενικώς να αποφεύγεις τις πισίνες τις μέρες με πολλή ζέστη και πολυκοσμία, διότι καραδοκούν μικρόβια. Η χλωρίωση καταστρέφει κάποια από αυτά, αλλά αφήνει ανέπαφο το κρυπτοσπορίδιο (μικρόβιο που ευθύνεται για γαστρεντερίτιδες). Αυτό το μικρόβιο επιβιώνει ανενόχλητο και μολύνει (σε ποσοστό ως και 47%) τους τακτικούς κολυμβητές της ίδιας πισίνας, της οποίας το νερό δεν ανανεώνεται συχνά. Για την εξουδετέρωσή του χρειάζονται ειδικά συστήματα φίλτρων, που όμως δεν διαθέτουν όλες οι πισίνες.

Άλλο μικρόβιο είναι ο αδενοϊός, που προκαλεί φαρυγγίτιδα (ιδιαίτερα σε αυτούς που μένουν πολλή ώρα μέσα στο μολυσμένο νερό), ενώ οι ψευδομονάδες ευθύνονται για ωτίτιδα και δερματικά προβλήματα. Η μόνη ασπίδα προστασίας είναι να βουτάς και να βγαίνεις αμέσως αποφεύγοντας τα συνεχή μακροβούτια και την κατάποση νερού. Αμέσως μετά το μπάνιο να ξεπλένεσαι με καθαρό νερό στο ντους, για να απομακρύνεις μικροοργανισμούς που πιθανόν να προσκολλήθηκαν στο δέρμα σου.

Στην πισίνα μπορεί επίσης να αντιμετωπίσεις μολύνσεις του αυτιού, που οφείλονται σε μικρόβια ή μύκητες, οι οποίες δημιουργούν έντονο κνησμό ή πόνο. Μόλις βγεις, καθάρισε τα αυτιά με μια καθαρή πετσέτα και, αν έχουν ακόμα νερό, χρησιμοποίησε μια οδοντογλυφίδα καλύπτοντας την άκρη της με ένα λεπτό κομμάτι βαμβάκι κάνοντας με πολύ απαλές κινήσεις τον καθαρισμό. Απόφυγε τη χρήση μπατονέτας, γιατί μπορεί να προκληθεί τραυματισμός με αποτέλεσμα την επιδείνωση των ενοχλήσεων.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ