2018-08-10 19:27:16
Φωτογραφία για ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΜΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ Ν. ΒΟΥΤΖΑ
Με συντονιστικές επιτροπές συλλόγων και κατοίκων που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι και τον Νέο Βουτζά συναντήθηκε σήμερα ο Πάνος Σκουρλέτης. 

Οι εκπρόσωποί τους ενημέρωσαν τον Υπουργό Εσωτερικών για την πορεία των αποζημιώσεων και των οικονομικών ενισχύσεων, στο πλαίσιο της δέσμης έκτακτων μέτρων στήριξης που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση, και του έθεσαν μια σειρά από αιτήματα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα οι ιδιαίτερα αυξημένες πλέον ανάγκες τους.

Ενδεικτικά, επισήμαναν στον κ. Σκουρλέτη θέματα διοίκησης και λειτουργίας του Δήμου Μαραθώνα, την ανάγκη απλοποίησης των διαδικασιών για την καταβολή των προβλεπόμενων επιδομάτων και τη λήψη μέτρων για τη διασφάλιση της υγείας, της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αλλά και του περιβάλλοντος. Ειδικότερα, οι κάτοικοι των δύο περιοχών αναφέρθηκαν στον καθαρισμό των πληγεισών εκτάσεων, την υλοτόμηση, την αποκομιδή και διαχείριση αποβλήτων κι απορριμμάτων (κλαδιά, καύσιμη ύλη, οικοσκευές κλπ), την αναβάθμιση των υποδομών πυρασφάλειας, καθώς και την αποκατάσταση της σήμανσης και του οδοφωτισμού του οδικού δικτύου.


Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της ασφάλειας των κατοίκων και της προστασίας των περιουσιών τους και η ανάγκη παρουσίας κινητής ιατρικής μονάδας, προκειμένου να πραγματοποιούνται προληπτικές ιατρικές εξετάσεις. Τέλος, η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων και Κατοίκων του Νέου Βουτζά ζήτησε τη μεταβολή των διοικητικών ορίων, με υπαγωγή του οικισμού του Νέου Βουτζά σε έναν Δήμο και όχι σε δύο, όπως ισχύει σήμερα.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εσωτερικών μίλησε για τη δέσμη μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση, την άμεση αρωγή των πληγέντων και την τάχιστη αποκατάσταση των ζημιών.

Αναφέρθηκε και στις αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών για την οικονομική ενίσχυση ύψους 2,8 εκατ. ευρώ και την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού στους Δήμους Μαραθώνα, Μεγαρέων και Ραφήνας-Πικερμίου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν από τις πυρκαγιές.

Διαβεβαίωσε, τέλος, τους εκπροσώπους των κατοίκων ότι θα εξετάσει με ιδιαίτερη προσοχή τα αιτήματα που του υποβλήθηκαν και δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εντός των αρμοδιοτήτων του, για την επίλυση των ζητημάτων που τέθηκαν, ενώ συμφωνήθηκε να υπάρχει διαρκής επικοινωνία με εκπροσώπους και από τους δύο οικισμούς.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ