2018-08-11 13:15:32
Φωτογραφία για Ν. ΒΟΥΤΣΗΣ: ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΤΟΛΜΗΡΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ
Θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας αν δεν υπάρξουν τολμηρές παρεμβάσεις για τα αυθαίρετα υποστήριξε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, επισημαίνοντας πάντως ότι «η ζωή συνεχίζεται, βεβαρημένη από μια τραγωδία, αλλά συνεχίζεται». Συγκεκριμένα ο κ. Βούτσης μιλώντας στην ΕΡΤ προειδοποίησε ότι «αν δεν υπάρχουν τολμηρές παρεμβάσεις όπως έχουν παρουσιαστεί από την κυβέρνηση τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας - από την εποχή Τρίτση είμαστε στην τέταρτη γενιά αυθαιρέτων».

Αναφερόμενος στον ειδικό λογαριασμό για τους πυρόπληκτους, είπε ότι έχουν συγκεντρωθεί 36,5 εκατ. ευρώ και άλλα τόσα ή και περισσότερα είναι διατεθειμένοι να διαθέσουν ιδιώτες, με τους οποίους βρίσκεται σε επαφή η κυβέρνηση, για συγκεκριμένες δράσεις. Κάλεσε δε όσους οργανώνουν συναυλίες για την συγκέντρωση χρημάτων, να ενημερώνουν το Υπουργείο Οικονομικών, ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια στην όποια δράση.

Αναφερόμενος στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Βούτσης έκανε λόγο για συγκεκριμένα συμφέροντα που εξωθούν τη Ν.Δ. σε στείρα κριτική.


Για το θέμα εξάλλου της αναδιάρθρωσης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με τη σύσταση Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών, εκτίμησε ότι θα ολοκληρωθεί περίπου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου. 

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στην σημασία της ασφαλούς εξόδου από τα μνημόνια, βοηθούντων του τουρισμού και της μείωσης της ανεργίας και χαρακτήρισε ως θετικό μήνυμα την αναβάθμιση από τον οίκο Fitch.

Σχετικά με τη μεταμνημονιακή εποχή ανέφερε ότι «όλοι θα κριθούμε από το πρόγραμμα που θα διαμορφώσουμε για την Ελλάδα μετά την κρίση» και πρόσθεσε: «Υπάρχει μια εμμονή σε μια ατζέντα που δεν συμπεριλαμβάνει το μεγάλο κάδρο όπως την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια, ποινικές διαδικασίες σε εξέλιξη, αλλά και άλλα θέματα που είναι στην πραγματική ατζέντα της πραγματικής ζωής όπως η μείωση της ανεργίας». 

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ