2018-08-11 13:26:14
Φωτογραφία για Δ. ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ
«Η κυβέρνηση διαθέτει την πολιτική βούληση και την ικανότητα να δοθεί τέλος στο καθεστώς παρανομίας με τα αυθαίρετα, αλλά χρειάζεται εξίσου μια συλλογική δέσμευση της κοινωνίας» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, τονίζοντας ότι «είναι πολιτική και ηθική μας υποχρέωση να προχωρήσουμε και σε θεσμικές τομές».

Μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» επισημαίνει ότι για τη διερεύνηση των αιτιών και των πιθανών παραλείψεων που οδήγησαν στην τραγωδία, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, ο ενδεδειγμένος τρόπος είναι η ανεξάρτητη επιτροπή υπό τον καθηγητή Γκόλνταμερ.

«Αυτοί που σήμερα νιώθουν ανήσυχοι, είτε θα πειστούν οικειοθελώς να πάψουν να παρανομούν ή θα αντιμετωπίσουν πάραυτα τις συνέπειες του νόμου» σημειώνει εξάλλου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας για «πολιτικό και ηθικό εκφυλισμό» της Ν.Δ. και αναπαραγωγή ακραίου και ανερμάτιστου λόγου, ενώ στις αιτιάσεις για τα ονόματα των θυμάτων, σημειώνει ότι είναι στη διάθεση των ΜΜΕ και των κομμάτων.


Ο κ. Τζανακόπουλος κάνει λόγο  για «ανορθόδοξο πόλεμο» συγκεκριμένων οικονομικών και εκδοτικών κέντρων, από τα οποία καθοδηγείται η Νέα Δημοκρατία και τονίζει ότι «η κυβέρνηση επιδιώκει την διόρθωση παθογενειών, στις οποίες η Ν.Δ. όταν δεν βρίσκεται φανατικά απέναντι, όπως στην αυθαιρεσία, απλώς σιωπά».

Στον αντιπολιτευτικό λόγο της Ν.Δ., αλλά και του ΚΙΝΑΛ απαντά ότι η κυβέρνηση θα κριθεί από τους πολίτες και όχι από την οικονομική και πολιτική ολιγαρχία, ενώ για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού αναφέρει ότι «βρίσκεται στα χέρια του Πρωθυπουργού, του οποίου η προσοχή μετά το τέλος των μνημονίων, βρίσκεται στις ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα ανακουφίσουν άμεσα την ελληνική κοινωνία».

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ