2018-08-11 18:36:16
Φωτογραφία για Τα σκηνικά του 007 σε ένα μουσείο στην Αυστρία
Δεν είναι το πρώτο μουσείο αφιερωμένο στον διασημότερο πράκτορα του πλανήτη, σίγουρα όμως είναι το πιο δυσπρόσιτο, αφού βρίσκεται στην κορυφή του όρους Gaislachkogl, στο Soelden της Αυστρίας, όπου γυρίστηκαν τα καθηλωτικά πλάνα της ταινίας «Spectre».

Χτισμένο σε ύψος 3.000 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας σε σχέδια του αρχιτεκτονικού γραφείου Obermoser, το κτίριο της έκθεσης «007 Elements» αποτίει φόρο τιμής στον σκηνογράφο της σειράς «Τζέιμς Μποντ», Κεν Ανταμ, αναπαράγοντας τα γεωμετρικά σχήματα και τα γήινα χρώματα που χαρακτηρίζουν τη δουλειά του.

Σχεδιασμένο έτσι ώστε να «χάνεται» μέσα στο λευκό και γκρίζο φόντο, το μεγαλύτερο κομμάτι του οικοδομήματος εκτείνεται μέσα στο βουνό, ενώ η μία πλευρά του σταματά ακριβώς στην άκρη του γκρεμού προσφέροντας θέα που κόβει την ανάσα. Το εγχείρημα συνυπογράφουν ο Neal Callow, ο οποίος είχε την καλλιτεχνική διεύθυνση σε ταινίες όπως το «Casino Royale» και το «Quantum of Solace», και ο Γερμανός σκηνοθέτης και ντιζάινερ Tino Schaedler.


Oι επισκέπτες περιηγούνται στις δέκα εκθεσιακές αίθουσες, κάθε μία εκ των οποίων αφηγείται μία διαφορετική ιστορία με τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων και σύγχρονων τεχνολογιών διάδρασης. Ο προθάλαμος της έκθεσης εστιάζει στη γεμάτη ένταση μουσική και τα μοτίβα, που κατά παράδοση πλαισιώνουν τους τίτλους των ταινιών Μποντ, ενώ οι επόμενες ενότητες είναι αφιερωμένες, μεταξύ άλλων, στην ιστορία του κινηματογραφικού Τζέιμς Μποντ, τους χαρακτήρες και τους έξυπνους διαλόγους, τις περιοχές όπου γυρίστηκαν εμβληματικές σκηνές και τα πρωτοποριακά γκάτζετ με τα οποία εφοδιάζεται ο Βρετανός πράκτορας πριν από κάθε καινούργια περιπέτειά του. Ενα δωμάτιο μεταφέρει το κοινό στα παρασκήνια της γεμάτης δράσης παραγωγής «Spectre», μέρος της οποίας γυρίστηκε μέσα στο εστιατόριο ICE Q, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο μουσείο και έχει σχεδιαστεί επίσης από τον Αυστριακό αρχιτέκτονα Johann Obermoser.

H έκθεση «007 Elements» λειτουργεί από τον Ιούλιο και θα εμπλουτίζεται διαρκώς, ενσωματώνοντας στοιχεία από τα καινούργια φιλμ της σειράς.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κεφτεδάκια του μάστορα
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κεφτεδάκια του μάστορα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ