2018-08-11 21:25:35
Φωτογραφία για Ανατροπές στις βάσεις 2018: Αυτές είναι οι τελικές εκτιμήσεις! Ποιες σχολές θα δουν άνοδο από 100 έως 150 μόρια
Τι δείχνουν οι τελικές εκτιμήσεις για τις βάσεις 2018; Ως την εκδίκηση των «μετρίων» θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος τις εκτιμήσεις για τις βάσεις 2018 σχολών και τμημάτων.

Παραδοσιακά δημοφιλείς επιλογές των υποψηφίων όπως οι Ιατρικές και τα Πολυτεχνεία πέφτουν αισθητά, την ίδια ώρα που σχολές και τμήματα που παρέμεναν σταθερά με μικρές αυξομειώσεις σε βάσεις 14.000-16.000 μορίων θα δουν αύξηση, ενίοτε και κατακόρυφη, σημειώνει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Η προηγούμενη σχολική χρονιά είχε δεκάδες παρεμβάσεις του υπουργείου Παιδείας, οι οποίες με τη σειρά τους ανακατεύουν την τράπουλα και στο τοπίο των βάσεων 2018. Οικονομικές σχολές, παιδαγωγικά αλλά και τα τμήματα των καταργηθέντων ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά και νυν Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής θα δουν άνοδο ακόμα από 100 μόρια έως 1.500. Στον αντίποδα οι πολυτεχνικές σχολές θα δουν συνολικά τα μόρια εισαγωγής τους να καταρρέουν, με την επαρχία να επωμίζεται τη σημαντικότερη μείωση.


Λαβωμένες και οι Ιατρικές, με αυτή της Αθήνας να «παλεύει» να διατηρηθεί στο κατώφλι των 19.000 μορίων, ενώ και τα άλλα δημοφιλή τμήματα όπως η Βιολογία και η Φαρμακευτική θα καταγράψουν σοβαρές απώλειες ακόμα και 300 με 400 μορίων.

Οι Οικονομικές σχολές που τα τελευταία χρόνια καταγράφουν γεωμετρική πτώση, φέτος θα ανακτήσουν λίγη από την παλιά τους αίγλη, μόνο όμως στα κεντρικά Ιδρύματα που μπορεί να ανέβουν ακόμα και 300 μόρια. Ο «Ε.Τ.» λίγες εβδομάδες πριν τις τελικές ανακοινώσεις που θα βάλουν τέλος στην αγωνία 100.000 υποψηφίων παρουσιάζει τις τελευταίες εκτιμήσεις ανά επιστημονικό πεδίο.

1ο επιστημονικό πεδίο – Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Σπουδές
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ