2018-08-11 22:39:19
Φωτογραφία για Οι πιο παράξενες φοβίες που ταλαιπωρούν πολλούς ανθρώπους
Οι ειδικοί από όλο τον κόσμο χαρτογράφησαν τις φοβίες που νιώθει ένας άνθρωπος στην διάρκεια της ζωής του Εκτός από τις κοινές κατέγραψαν και κάποιες φοβίες που δεν είναι κοινές αλλά ταλαιπωρούν πολλούς ανθρώπους.

Εφηβοφοβία

Πρόκειται για μια κατάσταση κατά την οποία ο ασθενής νιώθει ανεξήγητο φόβο αποκλειστικά και μόνο όταν βλέπει έφηβους. Το αίσθημα αυτό είναι έντονο και προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στους ασθενείς.

Παπυροφοβία

Η διάσημη ηθοποιός Μέγκναν Φόξ είναι γνωστό ότι πάσχει από αυτή τη φοβία αφού έχει δηλώσει δημόσια ότι δεν μπορεί να ακουμπήσει το χαρτί. Έτσι άλλοι δεν αντέχουν να το ακουμπούν κυρίως αν είναι βρεγμένο , να ακούν το σκίσιμό του, το τσάκισμά του.

Η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει ακόμη και λήψη φαρμάκων.

Εμετοφοβία

Μια περίεργη φοβία είναι η εμετοφοβία. Πρόκειται για μια κατάσταση όπου ο ασθενής δεν αντέχει την ιδέα ότι αν αρρωστήσει μπορεί να υποστεί γαστρεντερική αναταραχή .

Έχουν καταγραφεί περιπτώσεις όπου γυναίκες δεν έγιναν μητέρες μόνο και μόνο από τον φόβο αυτό.

Υπνοφοβία

Ακούγεται παράδοξο αλλά υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι φοβούνται τον ύπνο τους εφιάλτες ή το ενδεχόμενο το να τους συμβεί κάτι κακό όσο κοιμούνται. Η θεραπεία περιλαμβάνει ψυχοθεραπεία και φαρμακευτική αγωγή αν κριθεί απαραίτητο. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ