2018-08-12 15:40:21
Φωτογραφία για Γιατί βάζουμε μάσκαρα με το στόμα ανοιχτό;
Το κάνεις εσύ, το κάνω και εγώ αλλά γιατί; Μπορεί να το έχεις παρατηρήσει ή μπορεί και όχι αλλά η αλήθεια είναι πως, οι περισσότερες από εμάς, βάζουμε μάσκαρα με το στόμα ανοιχτό. Άλλες με ορθάνοιχτο, άλλες με γκριμάτσα, άλλες λίγο λάγνα (ναι, όντως) και άλλες σα να πρόκειται να καταβροχθίσουν κάποιο χοιρομέρι. Όταν το βουρτσάκι της μάσκαρα πλησιάζει το μάτι, το στόμα ανοίγει μηχανικά και ξεκάθαρα ασυνείδητα. Γιατί όμως;

Σύμφωνα με τους ειδικούς φταίει το ότι προσπαθούμε να είμαστε συγκεντρωμένες. Ένα αιχμηρό αντικείμενο έρχεται σε επαφή με το ανοιχτό μας μάτι… πρέπει να προσέχουμε άρα ένα το κρατούμενο. Δεύτερον, τα νεύρα που ελέγχουν την κίνηση των βλεφάρων (άνοιγμα-κλείσιμο) και την κίνηση του στόματος (άνοιγμα-κλείσιμο πάλι) είναι διαφορετικά αλλά πολύ κοντά μεταξύ τους και όταν προσπαθούμε να κρατήσουμε τα μάτι μας ακίνητα και ανοιχτά, αυτά τα νεύρα μπερδεύονται μεταξύ τους και έτσι ανοίγουμε και το στόμα.

Αν έχεις τη διάθεση, μπορείς να «εκπαιδεύσεις» τον εαυτό σου να έχει το στόμα κλειστό αλλά αυτό προϋποθέτει πως θα είσαι alert κάθε φορά που βάζεις μάσκαρα για λίγο καιρό. Ain’t nobody got time for that!
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ