2018-08-12 20:02:28
Φωτογραφία για Συμβόλαιο ειρηνικής συνύπαρξης για να σταματήσει η βεντέτα στη “σκιά” του φονικού στ’ Ανώγεια


Σοβαρές ελπίδες για «ανακωχή» μετά τη φονική συμπλοκή στα Ανωγειανά Όρη με θύμα τον 23χρονο 

Μανώλη Στρατάκη δημιουργεί η  συμφωνία που φέρεται να συνυπέγραψαν οι δύο εμπλεκόμενες οικογένειες μετά από επίμονες και επίπονες προσπάθειες μίας ομάδας ανθρώπων με ειδικό βάρος και κύρος.

Την αποκάλυψη έκανε στην «Ανωγή» ο καθηγητής κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Βασίλης Βουϊδάσκης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες διαδραμάτισε ουσιαστικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή. Ο ίδιος μιλάει για ένα ιστορικό «Κοινωνικό Συμβόλαιο Ειρηνικής Συνύπαρξης» και για «το θαύμα των Ανωγείων».

Πληροφορίες της «Π» αναφέρουν ότι τον τελευταίο ενάμιση μήνα εντάθηκαν οι προσπάθειες που ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας κάποιοι άνθρωποι (Ανωγειανοί, πνευματικοί, οικονομικοί παράγοντες κλπ) ώστε να γίνει αυτό το σημαντικό βήμα και να δρομολογηθεί η επιστροφή μελών της οικογένειας των κατηγορουμένων στον τόπο τους.


Ο καθηγητής κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης αναφέρει χαρακτηριστικά στην «Αγωγή»: «Οι Δακανάλιδες υπέμειναν τις τεράστιες δυσκολίες του ξεριζωμού τους και μετά από  δεκαπέντε μήνες επέστρεψαν στα σπίτια τους. Οι Στρατάκηδες έκαμαν τη μοναδική και απίστευτη υπέρβαση, που τους τοποθέτησε πιο πάνω και από την ανθρώπινη λογική και συνείδηση.

Έπνιξαν στον θρήνο τον ανείπωτο πόνο με μεγάλη αντοχή και αυτοσυγκράτηση. Τίμησαν δεόντως τον Μανώλη τους και εισάκουσαν τα μηνύματά του, που τους θέλει όλους ζωντανούς και γερούς. Έτσι προχώρησαν σε αυτό το υπεράνθρωπο διάβημα.

Συμμετέχω ολόψυχα στη χαρά όλων και αποδέχομαι με αισιοδοξία τη ρήση, πως: «Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός». Έγινε η πολυπόθητη αρχή για ένα βαρυσήμαντο γεγονός, που όλοι διακαώς επιθυμούσαμε, αλλά ο δρόμος για την πρακτική εφαρμογή είναι μακρύς και δύσκολος.

Αυτό όμως το θλιβερό συμβάν του Απρίλη δεν είναι πια θέμα μόνο των Στρατάκηδων και των Δακανάληδων. Οι Ανωγειανοί, προς τιμή τους, το έκαναν δική τους υπόθεση και οδήγησαν τις δυο οικογένειες στο ιστορικό «Κοινωνικό Συμβόλαιο Ειρηνικής Συνύπαρξης». Το συνυπέγραψαν οι ίδιοι ομόφωνα, εγγυήθηκαν την αξιοπιστία του και απαιτούν απ’ όλους την τήρησή του».

Σημειώνεται ότι για τη φονική συμπλοκή βρίσκονται στην φυλακή ένας 55χρονος και ο 21χρονος γιος του, συγγενείς του θύματος. Αμέσως μετά την δολοφονία του Μανώλη Στρατάκη μέλη της οικογένειας των κατηγορουμένων ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους υπό τον φόβο βεντέτας.

patris.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ