2018-08-13 23:21:56
Φωτογραφία για Όρκα κολυμπούσε επί 17 ημέρες με το νεκρό μωρό της στη ράχη της
Η ενήλικη φάλαινα, που έχει ονομαστεί Tahlequah ή J35 από τους ερευνητές, και το πτώμα της μικρής, εθεάθησαν τελευταία φορά το απόγευμα της Πέμπτης

Με το δικό της τρόπο θρήνησε για τον χαμό του παιδιού της μία φάλαινα - όρκα, κολυμπώντας για 17 ημέρες και περισσότερα από 1.600 χιλιόμετρα με το νεκρό μωρό της στη ράχη της.

«Είναι κάτι θλιβερό» αναφέρει ο Michael Milstein της Εθνικής Διοίκησης Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) στο CNNi. «Αυτού του είδους η συμπεριφορά είναι κάτι σαν μια περίοδος θρήνου. Έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν, αλλά όχι για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα».

Η ενήλικη φάλαινα, που έχει ονομαστεί Tahlequah ή J35 από τους ερευνητές, και το πτώμα της μικρής, εθεάθησαν τελευταία φορά το απόγευμα της Πέμπτης, 17 μέρες μετά τη γέννησή του.

Ο θάνατος της μικρής φάλαινας προσδιορίζεται αμέσως μετά τη γέννησή της.

Η μητέρα, για να μην αφήσει το πτώμα να βουλιάξει στον ωκεανό, το κουβαλούσε στην επιφάνεια του Ειρηνικού κοντά στην ακτή του Καναδά και των βορειοδυτικών ΗΠΑ. Οι όρκες ή αλλιώς φάλαινες δολοφόνοι, είναι αρκετά κοινωνικές, σύμφωνα με την επιστήμη.

Τελικά, έπειτα από αποφάσισε να το αποχωριστεί.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ