2018-08-14 00:30:49
Φωτογραφία για Πως θα βελτιώσεις τη σχέση σου με την γλώσσα της αγάπης!
Η γλώσσα της αγάπης είναι ο τρόπος που εκφράζεις εσύ και ο σύντροφος σου τα συναισθήματα σας.

Αλλά δεν υπάρχει μόνο μία γλώσσα της αγάπης αλλά πέντε σύμφωνα με άρθρο του Huffingtonpost. Ο συγγραφέας Γκάρι Τσάπμαν εισήγαγε τον όρο “γλώσσες της αγάπης” το 1992.

Συγκεκριμένα ο Τσάπμαν μίλησε για την προτίμηση των ανθρώπων να λαμβάνουμε την αγάπη με έναν από τους πέντε τρόπους: με λόγια επιβεβαίωσης, ποιοτικό χρόνο, πράξεις, άγγιγμα ή δώρα. Αισθάνεσαι ότι το αγόρι σου σε αγαπάει όταν σου λέει πόσο σε σκέφτεται ή όταν περνάει χρόνο μαζί σου; Εκεί βρίσκεται το κλειδί για να δεις ποια γλώσσα της αγάπης είναι η δική σου γλώσσα.

Αυτή είναι η πιο συχνή από τις γλώσσες της αγάπης

Οι γλώσσες της αγάπης

Σύμφωνα με τον Τσάπμαν οι εκφράσεις της αγάπης για την καθεμία από εμάς είναι τα λόγια επιβεβαίωσης, ο ποιοτικός χρόνος, οι πράξεις, το άγγιγμα ή τα δώρα. Αυτό το αποτέλεσμα προέκυψε από ένα online κουίζ στο οποίο συμμετείχαν 10000 άνθρωποι το 2010.


Η πιο συχνή γλώσσα της αγάπης

Από όλες τις εκφράσεις έρωτα και αγάπης η συχνότερη είναι τα λόγια επιβεβαίωσης. Τέτοιες εκφράσεις είναι για παράδειγμα να σου λέει ο αγαπημένος σου ότι είσαι για εκείνον τα πάντα και πως σε αγαπάει. Μέχρι εδώ είναι κατανοητό. Όμως γιατί έχει σημασία αυτή η έρευνα αφού οι ανθρώπινες σχέσεις αλλάζουν όπως αλλάζουν και οι άνθρωποι; Δες επίσης 5 Τρόποι να έρθεις πιο κοντά με τον σύντροφο σου!

Η έκφραση συναισθήματος στις σχέσεις

Ο συγγραφέας υποστηρίζει πως η έρευνα του δεν είναι επιστημονική. Η σημασία της γλώσσας της αγάπης φαίνεται μέσα στις ανθρώπινες σχέσεις. Εκεί οι άνθρωποι τείνουμε να εκφράζουμε την αγάπη μας στον άνθρωπο μας με τον τρόπο που θέλουμε να την λαμβάνουμε.

Το πρόβλημα είναι ότι ο τρόπος που θέλουμε να εκφράζει κάποιος τα συναισθήματα του για εμάς δεν είναι πάντα ο ίδιος με αυτόν που θέλει και εκείνος να λαμβάνει την δική μας αγάπη. Έτσι ενώ μετά από μία κουραστική μέρα μπορεί να θέλεις απλά να σε κάνει μία αγκαλιά το αγόρι σου, μπορεί για εκείνον να μετράει πιο πολύ να σου μαγειρέψει κάτι ή απλά να περάσει το υπόλοιπο της ημέρας μαζί σου. Δες επίσης 7 Σημάδια ότι είσαι με έναν καλό σύντροφο!

Τι μας κάνει να νιώθουμε πως μας αγαπούν

Ο Τσάπμαν ως σύμβουλος ζευγαριών αναρωτήθηκε τι είναι αυτό που μας κάνει να νιώθουμε την αγάπη των άλλων. Πολλά ζευγάρια αντιμετωπίζουν κρίσεις γιατί δεν εκφράζουν τα συναισθήματα τους με τον ίδιο τρόπο. Το αποτέλεσμα είναι να νομίζουν πως δεν υπάρχει πραγματικό συναίσθημα και κατανόηση στην σχέση.

Πως θα δείξεις τα συναισθήματα σου

Από τις πέντε γλώσσες της αγάπης κάποια είναι αυτή που χρειάζεται ο σύντροφος σου για να νιώσει πως τον αγαπάς. Μπορεί να θέλει λεκτική επιβεβαίωση αλλά μπορεί να θέλει και πράξεις φροντίδας. Από την άλλη δεν είναι τόσο συχνό να θέλει κάποιος δώρα για να επιβεβαιώσει τα συναισθήματα σου. Μάλιστα τα δώρα είναι η λιγότερο συχνή “απόδειξη” αγάπης για τους ανθρώπους και αμέσως μετά είναι το άγγιγμα.

Συχνότερα θέλουμε να ακούμε τα συναισθήματα των άλλων, να περνάμε χρόνο μαζί τους και να βλέπουμε στην πράξη με την φροντίδα τους ότι μας εκτιμούν, μας σκέφτονται και μας αγαπούν. Έτσι κάποιος που εκτιμά τα όμορφα λόγια δεν αντέχει την κριτική σε μία σχέση. Αν καταλάβεις τι κάνει το αγόρι σου πιο χαρούμενο όταν εκφράζεις αυτά που αισθάνεσαι, θα καταλάβεις αμέσως και τι δεν πρέπει να πεις ή να κάνεις για να μην στεναχωρηθεί. Ίσως με τις γλώσσες της αγάπης μπορέσουμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας. Δες επίσης 8 Τρόποι να κερδίσεις την καρδιά του!

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ