2018-08-14 14:31:27
Φωτογραφία για Αναστολή άσκησης καθηκόντων για τα «φακελάκια»
Μετά το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.», «“Καμπάνα” για παιδοκαρδιοχειρουργό του ΕΣΥ που έπαιρνε “φακελάκια”» (11-12/8/2018), ο διοικητής του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», με χθεσινή του

απόφαση, έθεσε τον παιδοκαρδιοχειρουργό σε προσωρινή αναστολή άσκησης καθηκόντων για έναν μήνα, εν όψει της σύγκλησης του Πειθαρχικού Συμβουλίου της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής που θα συνεδριάσει για το ζήτημα στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Θυμίζουμε ότι το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, με απόφασή του προ μηνός, έκρινε ένοχο παιδοκαρδιοχειρουργό σε υψηλόβαθμη θέση στο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» για τις πράξεις της δωροληψίας κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή.

Επίσης, το δικαστήριο διέταξε τη δήμευση του ποσού της δωροληψίας κατ’ εφαρμογή της πρόσφατης κοινοτικής οδηγίας 2014/42/Ε.Ε. σχετικά με τη δήμευση προϊόντων εγκλήματος.


Η απόφαση αυτή έχει βαρύνουσα σημασία, αφού αφορά ανώτατο στέλεχος του μοναδικού δημόσιου Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου της χώρας, που πλήττει καίρια το γόητρο του πρώτου παιδιατρικού νοσοκομείου της Ελλάδας και προκαλεί έντονο αίσθημα ανασφάλειας και απογοήτευσης στους γονείς των μικρών καρδιοπαθών ασθενών.

Παρά το γεγονός ότι οι καταγγελίες που οδήγησαν στην απόφαση αυτή είχαν γίνει γνωστές ήδη από το 2013, και ήδη από το 2016, οπότε η Εισαγγελία Αθηνών είχε κοινοποιήσει στο νοσοκομείο την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του γιατρού για δωροληψία κατ’ εξακολούθηση, συνιστούσε πραγματικό σκάνδαλο το γεγονός ότι το νοσοκομείο δεν είχε κινήσει την πειθαρχική διαδικασία και ο εν λόγω γιατρός μέχρι και χθες, μετά την καταδίκη, παρέμενε στη θέση του.

Αλγεινή εντύπωση προκαλούσε και το γεγονός ότι το νοσοκομείο «Αγία Σοφία» όχι μόνο φαινόταν να κωλυσιεργεί επιδεικτικά στην έρευνα των καταγγελιών για «φακελάκι» -κι ενώ είχε δεχτεί οχλήσεις από τον πρώην Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή και τον πρώην διοικητή της 1ης ΥΠΕ Αγγελο Παπαδόπουλο- αλλά λειτουργούσε και ενεργούσε σε πλήρη αντίθεση προς τα εκ του νόμου καθήκοντά του.

efsyn.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ