2018-08-14 16:00:50
Φωτογραφία για ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Έπεσαν οι Μάσκες -Το Δημοτικό Συμβούλιο ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ αποφάσισε χθες την Υποβολή πρότασης για Επέκταση ΧΥΤΑ ΠΑΛΑΙΡΟΥ- ΜΑΥΡΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΛΑΙΡΟΥ-ΠΟΓΩΝΙΑΣ!!
ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ!!  ΜΑΥΡΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΛΑΙΡΟΥ-ΠΟΓΩΝΙΑΣ- ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Τα πάντα στη δημοσιότητα.

Πάρτε το μέλλον του Δήμου  στα χέρια σας.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ        ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ από συστάσεως του ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

     Είμαι στη διάθεση οποιασδήποτε πολιτικής, διοικητικής και άλλης υπηρεσίας της συντεταγμένης πολιτείας να συνδράμω στο έργο της στη κατεύθυνση,  γιατί θεωρώ ότι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ.

Αγαπητοί Αναγνώστες

Χθες Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.

ENHMEΡΩΣΗ 1:

          Για μία άλλη φορά αποδείχθηκε η πολιτική ανεπάρκεια του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου να ασκήσει τα καθήκοντα του. Ο Πρόεδρος κ. Κουνέλης χαρακτήρισε το Δημοτικό Συμβούλιο τσίρκο.  Βγάλτε τα συμπεράσματα  σας, φίλοι αναγνώστες. Μας είπε δε ότι δεν θα είναι υποψήφιος.  Κατάλαβε έστω αργά ότι το καράβι της Δημοτικής ομάδας  του   βουλιάζει.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2:

   1.-Το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία αποφάσισε την Υποβολή πρότασης με τίτλο: «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΧΥΤΑ 3ΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ (ΦΑΣΗ Β)», Π/Υ: 5.462.858,00 € στα πλαίσια της πρόσκλησης με κωδικό 14.6i.27.8.7(Α/Α OΠΣ: 2796) του επιχειρησιακού προγράμματος "Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη" 2014-2020 του ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 14 «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ-ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΤΣ)» o οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής, ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Ολοκλήρωση και συμπλήρωση υποδομών ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας»-ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ και ΤΕΥΧΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ -ΟΡΙΣΜΟΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ.. 2.-Κατά τη συζήτηση προέκυψαν τα παρακάτω:

Α)-Προτείνουν την αναβάθμιση της λειτουργίας του ήδη  υπάρχοντος ΧΥΤΑ- χωματερή πολυτελείας.

Β)-Προτείνουν τη δημιουργία δεύτερου κυττάρου  ίδιας χωρητικότητας με το υπάρχον. Εννοούν τον ίδιο όγκο σκουπιδιών που χωράει το πρώτο κύτταρο.

Γ)-Κατά το Πρόεδρο του ΦΟΣΔΑ κ. Κατσαμπίρη το υπάρχον κύτταρο είναι καλυμμένο κατά το  1/3. Σας καλώ και παρακαλώ να σκεφτείτε τα εξής:

Το 1/3 του 300 είναι το 100. Αυτόν τον αριθμό παρακαλώ κρατήστε τον.

Δ)-Στην κρίσιμη ερώτηση μου προς τον επιστήμονα κ. Κατσαμπίρη αφού όπως λέτε τα 2/3 του υπάρχοντος κυττάρου είναι άδεια ΠΟΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου μου είπε καθίστε κάτω, ο δε Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ βρέθηκε σε φανερή αμηχανία. 

E)-Ξεκαθαρίστηκε ότι έγινε η οριστική παραλαβή του ΧΥΤΑ. Υπέβαλλα ερωτήσεις για το θέμα πιστικιές ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΗΡΑ. Για το θέμα θα επανέλθουμε.

ΣΤ)-Σύμφωνα με το Δήμαρχο κ. Αποστολάκη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ του ΧΥΤΑ.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ

              Σε 15 ημέρες συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τότε που ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης και η Δημοτική του ομάδα.           Η δέσμευση του κ. Αποστολάκη και η εντολή που πήρε  ήταν: ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΑΚΟΥΛΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΠΟ ΞΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΟ ΧΥΤΑ.

          Με το κλείσιμο της τετραετίας με δική του ΘΕΛΗΣΗ και ΠΡΟΤΑΣΗ μετατρέπει ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης και η Δημοτική του ομάδα ΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΛΑΙΡΟΥ- ΠΟΓΩΝΙΑΣ σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο.  Δεν δικαιούστε να το κάνατε αυτό Δήμαρχε κ. Αποστολάκη και είναι ένας από τους πολλούς λόγους που χαρακτηρίζεστε ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.  

              Τη περιοχή που είναι η αιχμή του δόρατος για τη τουριστική ανάπτυξη της Αιτ/νιας, τη περιοχή που είναι πύλη εισόδου για τη Δυτική Ελλάδα λόγω του αεροδρομίου στο ‘Ακτιο και όχι μόνο, αυτό τον υπέροχο συνδυασμό βουνού, πεδιάδας και θάλασσας ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΤΕ.

           Η 13η Αυγούστου 2018 είναι μία ΜΑΥΡΗ ΗΜΕΡΑ για τη περιοχή ΠΑΛΑΙΡΟΥ-ΠΟΓΩΝΙΑΣ. ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ. Ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης και  η Δημοτική του  ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Διαφωνώ κάθετα με την υποβολή της πρότασης για επέκταση του ΧΥΤΑ.

Προτείνω τη διεξαγωγή ΤΟΠΙΚΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ.

Σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 3;

Παρά τη δέσμευση του Δημάρχου να συζητηθεί το θέμα  της άρδευσης σε αυτή τη συνεδρίαση , το θέμα δεν συζητήθηκε. Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 4:

Σε ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Λιάπη γιατί ο Δήμος  έριξε άσφαλτο σε χώρο που πιθανόν δεν ανήκει στο Δήμο,  ο Δήμαρχος είπε ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΣ.  Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 5:

    Η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνει στη Πάλαιρο. Καλούνται τα τοπικά συμβούλια   Παλαίρου και Πογωνιάς να είναι παρόντα και να πάρουν θέση για την επέκταση του ΧΥΤΑ. Δυστυχώς σε αυτή τη συνεδρίαση απουσίαζαν.  

Τους θέτω δημοσίως το εξής ερώτημα:

-Συμφωνούν με τη θέση μου για ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

        Kαλώ  δε τους συνδημότες να σκεφτούν το εξής. Γιατί το θέμα συζητήθηκε στη Βόνιτσα και όχι στη Πάλαιρο; Tυχαία;  ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.

Αγαπητοί Συνδημότες

      Μέρα με τη μέρα το παραπάνω αίτημα για ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας  καθίσταται αναγκαίο και επιτακτικό. 

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ- ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ- ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ........
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ