2018-08-14 16:07:22
Φωτογραφία για Οι «αντιθέσεις» του Κώστα με τον Αλέξανδρο Χατζή και την Julie Massino
Στις 13 Αυγούστου 1936 γεννήθηκε στη Λειβαδιά ο Κώστας Χατζής. 25 χρόνια μετά, το Φλεβάρη του 1961, ηχογράφησε τα δυο πρώτα του τραγούδια σε μουσική του Μίμη Πλέσσα και στίχους του Κώστα Πρετεντέρη. Ήταν τα «Έφυγε η αγάπη μου» και «Καλώς ήρθες», που κυκλοφόρησαν από την Columbia σε δίσκο 45 στροφών Ο Κώστας Χατζής στο «Έχει γούστο»

Η αναζήτηση στο αρχείο σήμερα μας πάει δέκα χρόνια πίσω, στις 29 Δεκεμβρίου 2008, όταν ο Κώστας Χατζής εμφανίσθηκε στην εκπομπή «Έχει γούστο» που παρουσίαζε η Μπήλιω Τσουκαλά στη ΝΕΤ.

Κύρια αφορμή ήταν οι παραστάσεις του Κώστα Χατζή στο «Κύτταρο» με τίτλο «Αντιθέσεις», μαζί με την πληθωρική Julie Massino και το γιο του Αλέξανδρο Χατζή. Ένα μέρος των παραστάσεων παρουσιάστηκε ζωντανά στο «Έχει γούστο», ενώ λίγο καιρό μετά κυκλοφόρησε από την «Μικρός Ήρως» ένα διπλό cd με τίτλο «Αντιθέσεις», με 62 τραγούδια από τις συναυλίες στο «Κύτταρο».

Ο Γιώργος Παγιάτης έκανε τις ενορχηστρώσεις κι έπαιξε πιάνο. Μαζί του ο Σπύρος Βλάχος στην κιθάρα, ο Ρήγας Σαριτζιώτης που έπαιξε φλάουτο, κλαρίνο, σαξόφωνο, ο Χρήστος Αλεξόπουλος στα τύμπανα και ο Τάσος Ζώης στο μπάσο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι αφηγήσεις του Κώστα Χατζή, σχετικά με τη γνωριμία και συνεργασία του με τους θρυλικούς λαϊκούς τραγουδιστές Οδυσσέα Μοσχονά, Πρόδρομο Τσαουσάκη και Πάνο Γαβαλά και το συνθέτη και μαέστρο Στέλιο Χρυσίνη, με την παρότρυνση του οποίου, ο Χατζής συμμετείχε στις ηχογραφήσεις λαϊκών τραγουδιών, παίζοντας κιθάρα. Όπως είπε μάλιστα για τον Οδυσσέα Μοσχονά, ήταν εκείνος που τον βοήθησε πολύ, όταν έκανε τα πρώτα του βήματα στο τραγούδι.

Η σκηνοθεσία ήταν του Χρήστου Φασόη. Στο video μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκπομπή.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ