2018-08-14 18:52:32
Φωτογραφία για Νέα τεχνολογία δακτυλικού αποτυπώματος που μπορεί να καταλάβει αν είσαι ζωντανός
Επιστήμονες από το Ulsan National Institute of Science and Technology στη Νότια Κορέα δημοσίευσαν ένα άρθρο σχετικά με έναν καινοτόμο αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων τους, ικανό να ανιχνεύει την πίεση και την θερμοκρασία του δέρματος του χρήστη.

Οι ερευνητές κατάφεραν να δημιουργήσουν τον ειδικό αισθητήρα χρησιμοποιώντας νανοΐνες και νανοκαλώδια για τον σχηματισμό των ηλεκτροδίων που μετρούν την μικροσκοπική ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος που παράγει το δάχτυλό μας.  Ταυτόχρονα, ο αισθητήρας προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια καθώς συμπεριλαμβάνει και αισθητήρα θερμοκρασίας, που έχει ως πρωταρχικό σκοπό να αναγνωρίσει αν η συσκευη αγγίζεται από ένα πραγματικό δάχτυλο ή από ένα άψυχο αντικείμενο.

Πιθανότατα αυτή η τεχνολογία θα επιτρέψει στους κατασκευαστές να επεκτείνουν το μέγεθος του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων για να καλύπτει ένα μεγαλύτερη μέρος της οθόνης, αν όχι ολόκληρη, έτσι ώστε να μπορείτε να ξεκλειδώσετε την συσκευή σας απλά κρατώντας την.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν είναι ακόμα διαθέσιμη αλλα με τόσο μεγάλη ζήτηση περιμένουμε το λανσαρισμα της σχετικά σύντομα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ