2018-08-14 22:42:28
Φωτογραφία για Σπαρτάκ Μόσχας-ΠΑΟΚ 0-0: ΠΑΟΚ ο... τρομερός!
Ο ΠΑΟΚ έκανε κατάθεση ψυχής στη Μόσχα και εκμεταλλευόμενος την επική ανατροπή του πρώτου αγώνα, αλλά και την αποβολή του Λουίς Αντρινάο στο 32' προκρίθηκε στα play

offs του Champions League - Ο Δικέφαλος είχε μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο γκολ, κινδύνευσε μόνο από δικά του λάθη, αλλά κράτησε το πολύτιμο 0-0

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να αφήνει άφωνη την Ευρώπη και μένει ολοζώντανος στο δρόμο προς τ’ αστέρια! Η πρόκριση στα πλέι οφ ήρθε με… ανορθώδοξο τρόπο (0-0) για την ομάδα του Λουτσέσκου, που όμως έμεινε όρθια μέσα στη Μόσχα.

Με Βιεϊρίνια και Ελ Καντουρί ο ΠΑΟΚ

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ δεν έκρυβε κάποιου είδους έκπληξη από την στιγμή που και ο Αντρέ Βιεϊρίνια ήταν διαθέσιμος και η επιλογή της μετακίνησης του Κρέσπο δίπλα στο Βαρέλα ήταν «ανοικτή» για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, που εμπιστεύεται τον βασικό κορμό της ομάδας χωρίς μεγάλες αλλαγές.


Μια από τις αλλαγές είναι η μονιμοποίηση του Ομάρ Ελ Καντουρί στο αριστερό άκρο της επίθεσης, με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ να κρίνεται ανέτοιμος σε σχέση με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές και να μένει εκτός 18αδας μαζί με Μαλεζά και Γλύκο.

Στο 8’ ο ΠΑΟΚ έβγαλε την πρώτη φάση, αφού νωρίτερα οι ποδοσφαιριστές του άλλαξαν 16 πάσες. Ο Πέλκας έκανε το γύρισμα μέσα στη μικρή περιοχή, ωστόσο ο Πρίγιοβιτς ήταν ένα βήμα πίσω από την μπάλα, που πέρασε παράλληλα με την εστία της Σπαρτάκ. Ο Σέρβος απείλησε και στο 10’ με σουτ, αλλά ο Μαξιμένκο με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα.

Σωστά στημένος και τακτικά ο ΠΑΟΚ

Οι «ασπρόμαυροι» ήθελαν να βγάλουν εκτός παιχνιδιού τον Κουίνσι Πρόμες, με την Σπαρτάκ να πηγαίνει πολλές φορές από την πλευρά των Βιεϊρίνια και Ελ Καντουρί, στην προσπάθεια της να φτάσει στην εστία του Πασχαλάκη. Ότι καλό έκανε η ρωσική ομάδα ξεκινούσε από τα πόδια του Ζομπνίν, ο μόνος που δημιουργούσε ανισορροπία στον ΠΑΟΚ.

Ο Πέλκας στο 18’ βιάστηκε να κάνει την τελική πάσα που θα έβγαζε μόνο τον Πρίγιοβιτς με τον Μαξιμένκο, σε μια στιγμή που οι παίκτες του Λουτσέσκου επιχείρησαν να χτυπήσουν στην κόντρα.

Το δοκάρι γλίτωσε τον ΠΑΟΚ στο 26ο λεπτό, μετά από μια στημένη φάση-δώρο του Μάτος και την κεφαλιά του Κάνιας που παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση από τον Πέλκα, που έκανε ένα πολύ κακό τελείωμα από πολύ καλή θέση μέσα στην άμυνα της Σπαρτάκ.

Με δέκα η Σπαρτάκ

Ο Λουτσέσκου είδε ότι το κεντρικό δίδυμο της Σπαρτάκ είναι αργό, γι’ αυτό και στο 30’ δοκίμασε να φέρει τον ταχύτατο Πέλκα ως φορ, ο Πρίγιοβιτς έγινε εξτρέμ και ο Ελ Καντουρί δεκάρι. Όλα αυτά κράτησαν λίγο και κυρίως δεν είχαν καμία επίδραση στο ματς, όσο το γεγονός ότι η Σπαρτάκ έμεινε με δέκα παίκτες.

Τα πράγματα έγιναν καλύτερα δύο λεπτά αργότερα, μετά την αποβολή του Λουίς Αντριάνο για χτύπημα εκτός φάσης πάνω στον Κρέσπο. Η ενέργεια δεν πέρασε απαρατήρητη από τον β’ βοηθό και τον τέταρτο διαιτητή, που ουσιαστικά αυτοί απέβαλλαν τον Βραζιλιάνο επιθετικό.

Στο 37’ ο Πρίγιοβιτς έχασε την τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Από το ένα μέτρο αστόχησε μετά από την κεφαλιά του Μαουρίσιο. Συμβαίνουν και αυτά Το β’ μέρος ξεκίνησε με τον Λουτσέσκου να βγάζει τον Ελ Καντουρί, καθώς είχε κάρτα και δεν ήταν ήρεμος, πέρασε τον Ουάρντα, με τον ΠΑΟΚ να πιέζει και να ζητάει πέναλτι στο γύρισμα του Λημνιού και σε χέρι του Ζίγκια. Ο Μπουκέ έδωσε συνέχεια στο ματς θεωρώντας ακούσιο το χέρι του κεντρικού αμυντικού της Σπαρτάκ.

Τριπλή ευκαιρία του ΠΑΟΚ!

Στο 54’ τριπλή μεγάλη ευκαιρία για το «Δικέφαλο». Αρχικά ο Πέλκας (ξανά) δεν έκανε καλό τελείωμα από πλεονεκτική θέση. Ακολούθησαν δύο σουτ του Ουάρντα, που δεν βρήκαν το στόχο τους!

Απ’ το πουθενά το γήπεδο «ξύπνησε» και ο κόσμος της Σπαρτάκ μπήκε στην εξίσωση του ματς, με τους «ασπρόμαυρους» να μην μπορούν να κρατήσουν την μπάλα και να υποπίπτουν σε απανωτά λάθη. Με κάποιο τρόπο οι παίκτες του ΠΑΟΚ έπρεπε να ηρεμήσουν και το έκαναν προς στιγμή με την εξαιρετική ενέργεια και το σουτ του Ουάρντα στο 60’.

Το πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ λεγόταν «Ζε Λουίς», που έδωσε ενέργεια με την είσοδο του στο παιχνίδι, ενώ ο Πέλκας στο 65’ άγγιξε το γκολ, με την βολίδα που έδιωξε ο Μαξιμένκο, όπως και τρία λεπτά μετά με το ωραίο πλασέ του Ελληνα διεθνή μεσοεπιθετικού.

Η Σπαρτάκ απείλησε και αυτή με το πλασέ του Ζομπνίν (71’), αλλά η αστοχία του ΠΑΟΚ ήταν αυτή που κρατούσε τη ρωσική ομάδα μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης. Η χαμένη ισορροπία του «Δικεφάλου» στη μεσαία γραμμή, έφτανε για να δώσει χώρους στους Ρώσους, που έψαχναν με κάθε τρόπο το γκολ.

Σπαρτάκ Μόσχας (Καρέρα): Μαξιμένκο, Εσένκο, Ζιγκό, Ζίγκια, Κομπάροφ (76’ Μελχαρέχο), Γκλουσακόφ, Φερνάντο (62’ Σαμέντόφ), Ζόμπνιν, Τασάεφ (46’ Ζε Λουίς), Λουίς Αντριάνο, Πρόμες.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Βιεϊρίνια (64’ Χατσερίντι), Μαουρίσιο, Κάνιας, Λημνιός, Ελ Καντουρί (46’Ουάρντα), Πέλκας (79’ Σάχοφ), Πρίγιοβιτς.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Θυμηθείτε την σπουδαία αναμέτρηση όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr.

-Τέλος του αγώνα, ο ΠΑΟΚ μετά την Βασιλεία απέκλεισε και την Σπαρτάκ Μόσχας και πλέον θα αντιμετωπίσει στα play offs την Μπενφίκα ή την Φενέρμπαξε!

-Άλλο ενα λεπτό κι η αγωνία στο κατακόρυφο... Οφσάιντ ο Ζε Λουίς!

Η Σπαρτάκ όλη μπροστά κι ο ΠΑΟΚ όλος πίσω Τρία λεπτά ο έξτρα χρόνος και τρία λεπτά απέχει ο ΠΑΟΚ από τα play offs.

90': Περιμένοντας τις καθυστερήσεις

88': Ο Λημνιός κερδίζει το κόρνερ και πολύτιμο χρόνο...

85': Κόντρα επίθεση μετά από ώρα για τον ΠΑΟΚ κακό πλασέ του Λημνιού!

84': Άστοχο σουτ του Ζόμπνιν...

Τώρα είναι λογικό να έχει μπει και ο παράγοντας κόπωση στην συνολική εξίσωση του αγώνα

83': Με 9 για λίγο οι Ρώσοι καθώς ο Γκλουσακόφ φαίνεται να έχει πρόβλημα...

Ο ΠΑΟΚ διώχνει εύκολα από την άμυνα του, αλλά αν και με παίκτη παραπάνω δυσκολεύεται να κρατήσει τη μπάλα και να βγει μπροστά με αξιώσεις.

79': Σάκχοφ αντί Πέλκα η 3η αλλαγή και του ΠΑΟΚ

76': Σουτ του Ζόμπνιν η μπάλα ένα μέτρο από το δοκάρι αν και ήταν χωρίς πίεση στον άξονα!

76': Μελγκαρέχο αντί Κομπάροφ η 3η αλλαγή της Σπαρτάκ.

75': Εντελώς άστοχη η κεφαλιά του Ζε Λουίς!

75': Όλη η Σπαρτάκ τώρα μπροστά

72': Νέο σουτ του Πέλκα πάνω από το δοκάρι!

Παίζουν με τη φωτιά οι ασπρόμαυροι χάνοντας ευκαιρίες και κάνοντας λάθη πολύ εύκολα!

71': Απο επίθεση του ΠΑΟΚ και νέο λάθος του Βαρέλα η Σπαρτάκ κέρδισε κόρνερ και ο Ζόμπνιν με προβολή έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι!

69': Από το κόρνερ του ΠΑΟΚ και το λάθος τους Κάνιας η Σπαρτάκ βγήκε στην κόντρα με τον Σαμέντοφ να γυρίζει στον Ζε Λουίς που έχασε την ευκαιρία σουτάροντας άστοχα!

68': Πάλι ο Πέλκας, ξανά ο Μαξιμένκο σε κόρνερ!

66': Κλέβει ο Πέλκας φτάνει έξω από την περιοχή σουτάρει κι ο Μαξιμένκο με γροθιές διώχνει σε κόρνερ!

65': 'Εξω ο Βιεϊρίνια που δεν έχει άλλες δυνάμεις, μέσα ο Χατσερίντι κι ο Κρέσπο γίνεται ξανά αριστερός μπακ.

62': Λάθος του Κάνιας, η Σπαρτάκ στην αντεπίθεση κακή πάσα του Ζε Λουίς στον Γκλουσακόφ και χαμένη ευκαιρία!

60': Διπλή προσποίηση και σουτ του Ουάρντα η μπάλα δίπλα από το δοκάρι!

Έχασε την αυτοσυγκέντρωση του ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο τρίλεπτο!

58': Ο Γκλουσακόφ ωραία πάσα στον Ζόμπνιν που επίσης ανοίγει το κοντρολ και χάνει την ευκαιρία!

57': Λάθος του ΠΑΟΚ στη μεσαία γραμμή, βαθιά μπαλιά στον Πρόμες, που ανοίγει το κοντρολ και προλαβαίνει ο Πασχαλάκης.

56': Τριπλή χαμένη ευκαιρίοα για τον ΠΑΟΚ με Πέλκα, Ουάρντα και Πρίγιοβιτς να μην μπορούν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα!

55': Ατομική προσπάθεια του Ζόμπνιν που μπαίνει στην περιοχή και πλασάρει εντελώς αστοχα.

53': Δεν έχει αφήσει την Σπαρτάκ να περάσει το κέντρο ο ΠΑΟΚ, αλλά δεν απειλεί κιόλας

49': Έξυπνη εκτέλεση προς τον Μαουρίτσιο που σουτάρει άστοχα...

48': Λάθος της ρωσικής άμυνας ο Πέλκας κάνει το πλασέ και η μπάλα κόρνερ. Από την εκτέλεση έχουμε νέο κόρνερ...

46': Ο Λημνιός στην περιοχή κάνει την σέντρα και ζητάει χέρι, αλλά ο Μπουκέ σωστά δείχνει κόρνερ.

46': Ξεκίνησε το β' ημίχρονο.

-Ουάρντα αντί Ελ Καντουρί η πρώτη κίνηση Λουτσέσκου

Τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Η Σπάρτακ είχε το δοκάρι με το παραλίγο αυτογκόλ του Κάνιας, όμως τη μεγάλη φάση την είχε ο ΠΑΟΚ με την τρομερή χαμένη ευκαιρία του Πρίγιοβιτς.

45': Δύο τα λεπτά των καθυστερήσεων

38': ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ χαμένη ευκαιρία από τον Πρίγιοβιτς ο οποίος από τα 2 μέτρα έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά έξω. Όλοι τραβάνε τα μαλλιά τους!

Δείτε τη φάση της αποβολής

32': ΚΟΚΚΙΝΗ στον Λουίς Αντριάνο! Ο Βραζιλιάνος έριξε αγκωνιά στον Κρέσπο κι ο Γάλλος διαιτητής Μπουκέ απέβαλλε τον επιθετικό της Σπαρτάκ.

29': Κάθετη του Λουίς Αντριάνο, ο ΕΛ Καντουρί είναι εκεί και καλύπτει με προβολή!

28': Ο ΠΑΟΚ στην κόντρα ο Πέλκας βρίσκεται στην περιοχή αλλά με  το αριστερό πλασάρει σαν... αμυντικός

26': ΔΟΚΑΡΙ για την Σπαρτάκ με την κεφαλιά του Κάνιας να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη! Αυτή είναι η μεγάλη φάση της Σπαρτάκ!

25': Ανόητο φάουλ του Μάτος με το χέρι στον Πρόμες που φέρνει όλη την Σπαρτάκ στην περιοχή του ΠΑΟΚ ενώ ο Βραζιλιάνος πήρε και κάρτα.

18': Ο Πέλκας κλέβει κι ο ΠΑΟΚ βγαίνει στην κόντρα 2 εναντίον 2 όμως ο Τζίκια με προβολή αυτοθυσίας προλαβαίνει την πάσα προς τον Πρίγιοβιτς. Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ!

17': Ο Τασάεφ κερδίζει στην κόντρα τον Βιεϊρίνια, αλλά δεν μπορεί να βγάλει την σέντρα.

16': Μακρινό σουτ του Τασάεφ η μπάλα στην κερκίδα...

15': Χωρίς τελική η Σπαρτάκ μέχρι στιγμής στο παιχνίδι και χωρίς να έχει πλησιάσει στην περιοχή του ΠΑΟΚ...

10': Πρώτη τελική για τον ΠΑΟΚ με το σουτ του Πρίγιοβιτς να καταλήγει στα χέρια του Μαξιμένκο!

8:' Πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ από την σέντρα του Πέλκα στο πρώτο δοκάρι όπου δεν πρόλαβε ο Πρίγιοβιτς!

5': Κόρνερ για την Σπαρτάκ με εκτελεστή τον Πρόμες. Διώχνει ο Κάνιας.

4': Χωρίς κάτι το ιδιαίτερο μέχρι στιγμής το παιχνίδι με μονομαχίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

1': Σέντρα στον αγώνα

Οι συνθέσεις:

Σπαρτάκ: Μαξιμένκο, Εσένκο, Ζιγκό, Τζικία, Κομπάροφ, Γκλουσακόφ, Φερνάντο, Ζόμπνιν, Τασάεφ, Λουίζ Αντριάνο, Πρόμες.

Στον πάγκο για την Σπαρτάκ: Ρεμπρόβ, Πέτκοβιτς, Ζε Λουίς, Σαμέντοφ, Μελγκαρέγιο, Τιμοφέεφ, Πόποφ

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκη, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Κάνιας, Λημνιό, Ελ Καντουρί, Πέλκα, Πρίγιοβιτς

Στον πάγκο για τον ΠΑΟΚ θα είναι οι: Ρέι, Κίτσιου, Χατσερίδης, Σάκχοφ, Ζαμπά, Ουάρντα, Ακπόμ
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ