2018-08-14 23:42:26
Φωτογραφία για Ινδία: Εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες στις φυτείες τσαγιού απεργούν για...
«Ο κατώτατος ημερήσιος μισθός ενός εργάτη σε φυτεία είναι 169 ρουπίες (2,13 ευρώ). Ζητήσαμε αύξηση 20% στις 203 ρουπίες (2,55 ευρώ)», εξήγησε ένας εργάτης

Εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες στις φυτείες τσαγιού στο Νταρζίλινγκ της ανατολικής Ινδίας ξεκίνησαν σήμερα απεργία ζητώντας αύξηση σαράντα σεντς την ημέρα.

«Περισσότεροι από 400.000 εργάτες από περίπου 370 φυτείες συμμετέχουν στην τριήμερη απεργία» στην πολιτεία της Δυτικής Βεγγάλης, διευκρίνισε ο Αλόκε Τσακραμπότρι πρόεδρος της κεντρικής επιτροπής του συνδικάτου εργαζόμενων στις φυτείες τσαγιού.

«Ο κατώτατος ημερήσιος μισθός ενός εργάτη σε φυτεία είναι 169 ρουπίες (2,13 ευρώ). Ζητήσαμε αύξηση 20% στις 203 ρουπίες (2,55 ευρώ)», εξήγησε.

Οι απεργοί προς το παρόν δεν έχουν προκαλέσει προβλήματα στις φυτείες του Νταρζίλινγκ, διάσημου για το τσάι του παγκοσμίως.

Τα περίπου είκοσι τοπικά συνδικάτα που στηρίζουν την απεργία ελπίζουν να ασκήσουν πίεση στους ιδιοκτήτες κατά την περίοδο των μουσώνων, όταν η παραγωγή τσαγιού είναι στο απόγειό της και οι οικονομικές ζημίες θα είναι μεγαλύτερες.

«Προσπαθούμε να βρούμε λύση για να αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό των εργατών», δήλωσε ο περιφερειακός υπουργός Γκάουταμ Ντεβ.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ