2018-08-15 01:40:10
Φωτογραφία για Ισπανία: Σκηνές χάους σε νοσοκομείο - Ασθενείς και προσωπικό έτρεχαν να γλυτώσουν από τις φλόγες
Ισπανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι μια γυναίκα έβαλε τη φωτιά για να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι οι γιατροί καθυστερούσαν να αναλάβουν τη φροντίδα του συγγενούς της

Περισσότεροι από 100 ασθενείς και εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν από ένα νοσοκομείο στις Κανάριες Νήσους τη Δευτέρα το βράδυ, όταν ξέσπασε πυρκαγιά, την οποία έβαλε συγγενής ενός ασθενούς, έγινε γνωστό από τις περιφερειακές υπηρεσίες υγείας.

Protothema.gr

Δεν υπήρξαν τραυματίες μεταξύ των 124 ασθενών και των 28 εργαζόμενων στο νοσοκομείο, ωστόσο η φωτιά που εκδηλώθηκε είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν σκηνές χάους με ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι ή να μεταφέρονται άρον άρον σε φορεία εκτός του κτιρίου, που είχε τυλιχθεί στις φλόγες.

«Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι κάποιος πήγε στην αστυνομία και ανέλαβε την ευθύνη για όσα εκτυλίχθηκαν» δήλωσε ο διευθυντής των υπηρεσιών υγείας Κονράδο Ντομίνγκες σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, προσθέτοντας: «Αυτό το πρόσωπο ήταν συγγενής ενός ασθενούς που βρισκόταν στο νοσοκομείο».


Στο Twitter, η αστυνομία ανέφερε ότι συνέλαβε μια γυναίκα με την υποψία ότι σχετίζεται με την πυρκαγιά.

Ούτε η αστυνομία ούτε ο επικεφαλής των υγειονομικών αρχών έδωσαν περισσότερες πληροφορίες. Ισπανικά ΜΜΕ μεταδίδουν, όμως, ότι η δράστρια έβαλε τη φωτιά για να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι οι γιατροί καθυστερούσαν να αναλάβουν τη φροντίδα του συγγενούς της.

«Δεν παρείχαν φροντίδα στον συγγενή της και εκείνη πήρε έναν αναπτήρα και μια μπουκάλα οξυγόνου κι έβαλε φωτιά» είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας στην εφημερίδα El Pais.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ