2018-08-15 12:52:15
Φωτογραφία για 10 πράγματα που θα εξαφανιστούν σε 20 χρόνια
Γιατί το 2038 η φάση θα αλλάξει προς το καλύτερο Πλαϊνοί καθρέφτες

Τέλος η ανησυχία μην σπάσουν, μη δε τους κλείσετε, μην σας χαλάσουν οι αυτοματισμοί. Ήδη κάποιες εταιρείες θα λανσάρουν μοντέλα οχημάτων χωρίς καθρέφτες αντικαθιστώντας τους με ενσωματωμένες κάμερες και συστήματα τα οποία θα ειδοποιούν τον οδηγό για πιθανούς κινδύνους. Το ίδιο ισχύει και για τις χειροκίνητες ταχύτητες, τα αυτόματα θα κυριαρχήσουν.

Τηλεχειριστήρια

Και αυτά θα εκλείψουν γλιτώνοντάς μας από την ταλαιπωρία του να τα ψάχνουμε χωμένα σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο. Τεχνολογίες «έξυπνες» θα τα αντικαταστήσουν μετατρέποντας κάθε smart συσκευή – tablet, smartphone – σε τηλεχειριστήριο.

Μετρητά και κάρτες

Τα πρώτα ήδη έχουν αρχίσει να περιορίζονται στα πορτοφόλια μας, οι δεύτερες αναμένεται να αντικατασταθούν στα επόμενα χρόνια αφού θα πληρώνουμε με smart watches, smartphones και λοιπά γκάτζετ. Η Mastercard, για παράδειγμα λανσάρει νέα τεχνολογία με την οποία θα μπορούμε να πληρώνουμε ανοιγοκλείνοντας τα μάτια μας. Μη ιδανικό για όσους έχουν τικ.


Κλειδιά

Σε 20 χρόνια θα έχουμε ξεχάσει πώς μοιάζουν αυτά τα μπιχλιμπίδια στο μπρελόκ μας είτε για το σπίτι είτε το αυτοκίνητο. Τεχνολογίες όπως το πάτημα ενός κουμπιού για τα αυτοκίνητα ή εφαρμογές για την ενεργοποίηση/απενεργοποίηση κλειδαριών στο σπίτι ήδη κάνουν δειλά δειλά την εμφάνισή τους.

Καλώδια

Τέλος και σε αυτά, και η αλήθεια είναι ότι δε θα μας λείψουν καθόλου. Κανένα μπλέξιμο, κανένας κατεστραμμένος φορτιστής. Ραδιοκύματα και wi-fi θα τα αντικαταστήσουν για φόρτιση, ενώ ήδη κυκλοφορούν ασύρματα ακουστικά.

Σύριγγες

Οι επιστήμονες έχουν βρει δύο εναλλακτικές: τις ενέσεις jet και τις κάψουλες. Οι μεν θα διοχετεύουν υγρά μέσα στο δέρμα σε ταχύτητα γρηγορότερη από εκείνη του φωτός, οι δε θα περιέχουν μικρές βελόνες οι οποίες θα απορροφώνται από το πεπτικό σύστημα και θα εγχύνουν το φάρμακο στο αίμα.

Ντελιβεράδες

Τα τελευταία χρόνια τα drones χρησιμοποιούνται για ολοένα και περισσότερες δουλίτσες και μια από τις πιο προφανείς είναι η παράδοση του πιτόγυρου στην πόρτα μας. Κάτι που ήδη γίνεται σε αρκετές χώρες. Όχι με πιτόγυρα βέβαια, αλλά με άλλα καλούδια.

Υπογραφές

Δε θα προσέχετε που τις βάζετε σε είκοσι χρόνια. Το χαρτί ως μέσο ταυτοποίησης θα περιοριστεί και η αναγνώριση προσώπου μέσω smartphone ή ΑΤΜ θα αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια. Το μόνο που θα χρειάζεται είναι να ρίξετε ένα βλέμμα σε μια κάμερα.

Πλαστικές σακούλες

Χρειάζονται χιλιάδες χρόνια για να αποσυντεθούν, γι’ αυτό και σε πολλές χώρες έχουν ήδη απαγορευτεί ή περιοριστεί.

Ποντίκια

Δε γνωρίζουμε τι θα γίνει με αυτά τα τρωκτικά, αν και μάλλον θα εξαφανιστούν πριν τις κατσαρίδες, όμως για τα ηλεκτρονικά ποντίκια η κίνηση των χεριών ή των ματιών θα αποτελέσει τη νέα tech πραγματικότητα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ