2018-08-15 19:56:34
Φωτογραφία για Έφτασε στο λιμάνι της Βαλέτας το Aquarius με 141 μετανάστες και πρόσφυγες
Στο λιμάνι της Βαλέτας έφτασε το πλοίο Aquarius που μεταφέρει 141 πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσά τους δεκάδες παιδιά. Μετά από πενθήμερη διελκυστίνδα ανάμεσα σε χώρες-μέλη της

Ευρωπαϊκής Ένωσης το Aquarius έλαβε άδεια να ελλιμενιστεί στη Μάλτα καθώς η Γαλλία, η Γερμανία, το Λουξεμβούργο, η Πορτογαλία και η Ισπανία συμφώνησαν να δεχθούν τους επιβαίνοντες.

Η οργάνωση SOS Mediterranee, που ναυλώνει το πλοίο για επιχειρήσεις στην Μεσόγειο, ανέφερε πως αν αφαιρεθεί η σημαία του Γιβραλτάρ από το Aquarius τότε μπορεί να φέρει σημαία Γερμανίας.

«Στην περίπτωση όπου χάσουμε το δικαίωμα διάπλου με σημαία Γιβραλτάρ, για οποιονδήποτε λόγο, το Aquarius θα συνεχίσει πιθανότατα να ταξιδεύει με σημαία Γερμανίας. Είναι ένα εφικτό σενάριο», δήλωσε η Βερένα Πάπκε, εκπρόσωπος της SOS Mediterranee, σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.

Η κ. Πάπκε απέρριψε τα επιχειρήματα που προέβαλε η κυβέρνηση του Γιβραλτάρ, ότι το σκάφος δεν έχει εγγραφεί στο έδαφός της για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων διάσωσης, λέγοντας ότι το πλοίο καταχωρήθηκε στον Διεθνή Οργανισμό Ναυσιπλοΐας το 2016.

Σε όλο τον κόσμο «η ανθρωπιστική εργασία πρέπει να υποστηριχθεί από τα κράτη και όχι να παρεμποδίζεται ή ακόμη και να ποινικοποιείται», δήλωσε ο Φλοριάν Βέστπαλ, εκπρόσωπος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Γερμανία, που επίσης μισθώνουν το Aquarius για επιχειρήσεις διάσωσης.

skai.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ