2018-08-16 11:06:16
Φωτογραφία για Υπάρχει λόγος που κάποιες φορές βάζεις τα κλειδιά στο ψυγείο!
Υπάρχει λόγος που κάποιες φορές βάζεις τα κλειδιά στο ψυγείο, το τηλέφωνο στο ντουλάπι της κουζίνας ή τη σακούλα με τα ψώνια και σύμφωνα με μια νέα έρευνα είναι απόλυτα φυσιολογικός.

Ο λόγος που βάζεις τα κλειδιά στο ψυγείο ή που κατευθύνεσαι στο παλιό γυμναστήριο ενώ μόλις έχεις γραφτεί σε καινούριο, είναι απόλυτα λογικός, σύμφωνα με μια νέα μελέτη, οπότε δε χρειάζεται να ανησυχείς.

Η έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο Journal of Experimental Psychology, εξέτασε πόσο ισχυρή είναι η σχέση ανάμεσα στη διανοητική απεικόνιση και τη σωματική κίνηση ή με πιο απλά λόγια, η σχέση μεταξύ του τι πιστεύει το μυαλό και τι πραγματικά κάνει το σώμα.

Στην έρευνα συμμετείχαν 32 προπτυχιακοί φοιτητές, οι οποίοι κλήθηκαν να φανταστούν ότι χτυπούν τα δάχτυλά τους, αλλά απ’ τους οποίους ζητήθηκε να μην τα χτυπήσουν στην πραγματικότητα.

Στη συνέχεια, οι ίδιοι παρακολούθησαν εικόνες με παρόμοιες κινήσεις, όπου και πάλι κλήθηκαν να τις αγνοήσουν, ενώ συνέχιζαν να φαντάζονται ότι χτυπούν τα δικά τους δάχτυλα.


Τα αποτελέσματα από τη μελέτη έδειξαν ότι πολλοί από τους συμμετέχοντες δεν μπόρεσαν να μη χτυπήσουν τα δάχτυλά τους, ενώ τους είχε ζητηθεί επανειλημμένα να παραμείνουν ακίνητοι.

Ο επικεφαλής ερευνητής James Colton, από το Πανεπιστήμιο του Plymouth Ph.D. ανέφερε ότι αυτά τα αποτελέσματα εξηγούν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ελέγχουν τις πράξεις τους, αλλά και γιατί ορισμένες φορές αποτυγχάνουν να τις ελέγξουν.

Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν ότι μερικές φορές οι πράξεις ακολουθούν συνήθως τα όσα φανταζόμαστε.

Ο ίδιος ανέφερε ακόμη ότι όταν υποσυνείδητα φανταζόμαστε τον εαυτό μας να κάνει κάτι, μπορεί πράγματι το σώμα να το πράξει, παρόλο που δεν το θέλαμε στην πραγματικότητα.

Έτσι εξηγείται που κατευθύνεσαι προς τη παλιά δουλειά ή βάζεις τα ρούχα στον κάδο με τα σκουπίδια αντί για εκείνον με τα άπλυτα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ