2018-08-16 17:21:12
Φωτογραφία για Κι όμως, η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε σωσία στις ταινίες της (και η ομοιότητα είναι εκπληκτική)
Τη δική της σωσία είχε η Αλίκη Βουγιουκλάκη τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου Ο λόγος για τη Δήμητρα Καπετανοπούλου, γνωστή ως Μίτσυ Καρά, η οποία έμοιαζε εκπληκτικά στην Ελληνίδα σταρ και την είχε ντουμπλάρει σε δύο ταινίες. Η μία ταινία ήταν «Η νεράιδα και το παλικάρι» και η άλλη «Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά».

Αναφορικά με την πρώτη, είχε δηλώσει η Μίτσυ Καρά στην εφημερίδα Απογευματινή, το 1960: «Τότε η Αλίκη ήταν έγκυος στο Γιάννη της στα μέσα των γυρισμάτων της ταινίας “Η Νεράιδα και το Παλικάρι”. Οπότε ζητούσαν σωσία. Η Φίνος, με την οποία εργάστηκα δύο χρόνια, με χρησιμοποίησε στα δύσκολα και μακρινά πλάνα. Είχαμε τις καλύτερες σχέσεις. Με αγαπούσε και εκτιμούσε αυτό που έκανα. Ήταν γενναιόδωρη και πολύ καλή με τους συνεργάτες της. Το ίδιο και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ. Περάσαμε όμορφα στην Κρήτη».

Όσο για τη δεύτερη και τελευταία συνεργασία της Μίτσυς με την Αλίκη ήταν στην ταινία: «Η Δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά»: «Ξέρετε, αν παραμέναμε στην Ελλάδα, θα συνέχιζα τη συνεργασία με τη Φίνος. Ήταν μια καλοπληρωμένη δουλειά και ήμουν ευχαριστημένη. Ήταν η εποχή που σήμερα λέμε «χρυσή εποχή του κινηματογράφου», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Μίτσυ Καρά συμμετείχε στα καλλιστεία για τον τίτλο «Μις Ελλάς» το 1960 και μπήκε στην τελική πεντάδα.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ