2018-08-17 02:02:29
Φωτογραφία για Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για το νέο ΚΕΕΛΠΝΟ! Όλες οι λεπτομέρειες
Πέμπτη 16 Αύγουστος 2018

Health Report

Τέλος στο ΚΕΕΛΠΝΟ βάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 24 Αυγούστου τίθεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που αφορά την κατάργηση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και την σύσταση στη θέση του ενός νέου φορέα με την επωνυμία Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Πρόθεση του υπουργείου Υγείας είναι να κλείσει ο οργανισμός και να αντικατασταθείαπό τον νέο φορέα καθώς όπως αναφέρει ο υπ. Υγείας η πολυνομία που διέπει σήμερα τη λειτουργία του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., σε συνδυασμό με τη μη έκδοση μέχρι σήμερα, μέσω Προεδρικού Διατάγματος, Εσωτερικού Κανονισμού του Κέντρου, έχουν δημιουργήσει πλείστες δυσχέρειες στη λειτουργία του.

Διαβάστε ΕΔΩ το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ: Λουκέτο στο ΚΕΕΛΠΝΟ! Έρχεται νέος φορέας. Όλες οι πληροφορίες

Όπως επισημαίνει ο αρμόδιος υπουργός, ο νέος Οργανισμός θα περιλαμβάνει εκείνες τις ασφαλιστικές δικλείδες προκειμένου να ανταποκρίνεται με αποτελεσματικότητα, αλλά και χωρίς κίνδυνο παράκαμψης των ισχυουσών διατάξεων, σε κατεπείγοντος για τη Δημόσια Υγεία χαρακτήρα ανάγκες και κινδύνους.


Παράλληλα με το νομοσχέδιο, ιδρύονται τα Κέντρα Αναφοράς για συγκεκριμένα θέματα Δημόσιας Υγείας αλλά και το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας,προκειμένου να επιτευχθεί η αποτελεσματικότερη εργαστηριακή επιτήρηση των νοσημάτων στη χώρα.

Τι μέλλει γενέσθαι με τους εργαζόμενους

Ήδη η προαναγγελία του νέου φορέα είχε δημιουργήσει έντονη αναστάτωση στους εργαζομένους με το Σωματείο να εκφράζει πολλές φορές την ανησυχία του για το εργασιακό μέλλον του προσωπικού. Μάλιστα από την πρώτη στιγμή έχει δηλώσει ότι θα υπερασπισθεί με κάθε τρόπο όλες τις θέσεις εργασίας.

Δείτε ΕΔΩ τι είχε συμβεί: Έρχεται το νέο ΚΕΕΛΠΝΟ από Σεπτέμβριο! Ανησυχία στους εργαζόμενους

Από την πλευρά του ο υπ. Υγείας διαβεβαιώνει πως κατοχυρώνονται πλήρως ταεργασιακά δικαιώματα του συνόλου των εργαζομένων στο καταργούμενο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., είτε αυτοί υπηρετούν εντός των δομών του είτε με διάθεση σε εξωτερικούς φορείς, ενώ προβλέπονται μεταβατικές διατάξεις για την αποφυγή κάθε αιφνίδιας υπηρεσιακής μεταβολής.

Έρχεται το Εθνικό Ινστιτούτο Νεοπλασιών

Παράλληλα το νομοσχέδιο στοχεύει στην διαμόρφωση Εθνικής στρατηγικής για τον καρκίνο που κρίνεται επιτακτική και αναγκαία καθώς ο καρκίνος αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες θανάτου στη χώρα μας και μείζον εθνικό αλλά και παγκόσμιο πρόβλημα Υγείας. Ο καρκίνος είναι μια νόσος που αποτελεί σημαντική πρόκληση για τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και ένα εμπόδιο για τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη.

Ως εκ τούτου η ανάγκη για ενημέρωση, πρόληψη της νόσου, αλλά και υπεύθυνη, ολιστική και ασθενοκεντρική αντιμετώπιση μέσω της διαμόρφωσης Εθνικής Στρατηγικής για τη νόσο είναι επιβεβλημένη. Λόγω των ανωτέρω κρίνεται σκόπιμη ηίδρυση ενός Φορέα που θα αναλάβει τη διαμόρφωση και εισήγηση προς τον Υπουργό Υγείας της Εθνικής στρατηγικής για τον καρκίνο αλλά και θα συντονίζει τις ενέργειες που αφορούν τη συνολική , σε εθνικό επίπεδο, διαχείριση των νεοπλασματικών νοσημάτων.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ