2018-08-17 20:12:57
Φωτογραφία για Τραμπ: Πρόβλημα εδώ και καιρό η Τουρκία, δεν θα μείνουμε με δεμένα τα χέρια
«Δεν θα το δεχτούμε με κάτω τα χέρια […] Δεν μπορούν να παίρνουν τους ανθρώπους μας», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος, ώρες μετά την απόφαση της τουρκικής Δικαιοσύνης να μην απελευθερώσει τον πάστορα Μπράνσον από τον κατ' οίκον περιορισμό όπο βρίσκεται.

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κλιμακώσουν την διμερή αντιπαράθεση για την κράτηση του πάστορα Άντριου Μπράνσον με επιβολή νέων ποινών έστειλε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν θα το δεχτούμε με κάτω τα χέρια […] Δεν μπορούν να παίρνουν τους ανθρώπους μας», είπε σε δημοσιογράφους ο κ. Τραμπ, λίγες ώρες αφότου το Εφετείο της Σμύρνης απέρριψε την νεότερη αίτηση για απελευθέρωση του πάστορα.

Επισήμανε πως η Άγκυρα «δεν έχει δει ακόμα» τα μέτρα που μπορεί να επιβάλει η Ουάσιγκτον, σημειώνοντας πως η Τουρκία «είναι πρόβλημα εδώ και πολύ καιρό» και «δεν έχει συμπεριφερθεί σαν φίλος» της Αμερικής. «Έχουν φερθεί πολύ άσχημα» και θα έπρεπε να έχουν απελευθερώσει προ πολλού τον κ. Μπράνσον, προσέθεσε.


Αφήνοντας αιχμές έναντι της τουρκικής Δικαιοσύνης, ο κ. Τραμπ χαρακτήρισε «ψεύτικες» τις κατηγορίες σε βάρος του κ. Μπράνσον για κατασκοπεία, και διερωτήθηκε εάν μπορεί κάποιος να αποκαλέσει δίκη αυτό που γίνεται.

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της Τουρκίας, όμως χθες Πέμπτη ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μανούτσιν κατέστησε σαφές ότι περαιτέρω ποινές έχουν ήδη καταρτιστεί και θα ενεργοποιηθούν εάν η Άγκυρα δεν απελευθερώσει «γρήγορα» τον πάστορα.

Νωρίτερα η τουρκική κυβέρνηση είχε διαμηνύσει πως θα απαντήσει με το ίδιο νόμισμα σε τυχόν  κυρώσεις από τις ΗΠΑ.

Η υπόθεση Μπράνσον είναι εν δυνάμει πολιτικό κεφάλαιο για την κυβέρνηση Τραμπ, η οποία επιδιώκει να συσπειρώσει την χριστιανική δεξιά του Ρεπουμπλικανικού κόμματος ενόψει των εκλογών για το Κογκρέσο που θα λάβουν χώρα στις 6 Νοεμβρίου.

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος χαρακτήρισε εκ νέου τον κ. Μπράνσον «υπέροχο», ενώ τα ξημερώματα στο Twitter είχε γράψει πως είναι υποχρεωμένος να ζητήσει από τον πάστορα να εκπροσωπήσει την Αμερική ως «σπουδαίος πατριώτης όμηρος».

Οι συνέχιση της αντιπαράθεσης ανάμεσα στους δύο NATOϊκούς συμμάχους έχει προκαλέσει νέες πιέσεις στην τουρκική λίρα, η οποία έχει υποχωρήσει σήμερα πάνω από το όριο των έξι προς ένα στην ισοτιμία με το δολάριο.

Απέχει πάντως πολύ από το ιστορικό χαμηλό του 7,23 λίρες ανά δολάριο που καταγράφηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Πηγή: www.skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ