2018-08-18 10:20:50
Φωτογραφία για Γιώργος Ψαθάς στο EviaZoom.gr: «Εγώ μόνο παρήγγειλα τουλάχιστον 700 σουβλάκια για τους πυροσβέστες! Υπήρξε μέριμνα!»
Με το EviaZoom.gr επικοινώνησε ο Δήμαρχος Διρφύων - Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς και τοποθετήθηκε σχετικά με την καταγγελτική ανακοίνωση που απέστειλε στο EviaZoom.gr η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών» της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (δείτε ΕΔΩ το δημοσίευμα), για τα όσα διαδραματίστηκαν κατά την διάρκεια της μεγάλης φωτιάς στο Κοντοδεσπότι Όπως ανέφεραν μεταξύ άλλων οι πυροσβέστες στη καταγγελτική ανακοίνωση που κοινοποιήθηκε στον ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, στον Υπουργό Εσωτερικών και στον Αρχηγό της Πυροσβεστικής:

 

«Η διοικητική μέριμνα προς το προσωπικό ήταν ανεπαρκής, τουλάχιστον για έναν σημαντικό αριθμό συναδέλφων, με αρκετά προβλήματα στον τρόπο χορήγησής της γεγονός το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, προβλημάτισε ιδιαίτερα και τομεάρχες Αξιωματικούς. Πιο συγκεκριμένα, το μεσημεριανό για δύο συνεχόμενες μέρες 13 & 14/8ου δόθηκε με μεγάλη καθυστέρηση στους εξουθενωμένους πυροσβέστες από την κατάσβεση και συγκεκριμένα στις 18:00.


Η ομάδα πεζοπόρου της Περιφερειακής Διοίκησης Π.Υ. Κεντρικής Μακεδονίας, μετά από ένα ταξίδι έξι ωρών εργάστηκε ακατάπαυστα και δεν χορηγήθηκε στους συναδέλφους αυτούς κανονικό βραδινό, παρά αργά το βράδυ τους δόθηκε ψωμί και λουκάνικα τα οποία λόγω της κακής τους ποιότητας η πλειοψηφία των συναδέλφων δεν τα άγγιξε καν. Την επόμενη μέρα στις 14/8ου από τις 12.30 έως τις 15:00 τους χορηγήθηκε μια ( 1 ) τυρόπιτα για πρωινό!!! Στις 18:00 της ίδιας ημέρας χορηγούνταν σάντουιτς για μεσημεριανό και κάποιες λίγες μερίδες μακαρόνια.

Κύριε Αρχηγέ το αποτέλεσμα ήταν, εμπλεκόμενοι πυροσβέστες να παραμένουν νηστικοί και εξαντλημένοι στα μέτωπα της πυρκαγιάς, και είναι φυσικό και επόμενο λοιπόν να υπάρξουν και περιπτώσεις εξουθένωσης από την υπερπροσπάθεια που καταβάλουν για την κατάσβεση, όντας νηστικοί και όντας ταλαιπωρημένοι, όπως συνέβη και με την περίπτωση συναδέλφου μας που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο 251 Γ.Ν.Α.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι συνάδελφοι κλήθηκαν να επιχειρήσουν με ότι μέσα διέθεταν (επινότιους και σκαπανικά ) σε ολόκληρες πλαγιές, λόγο της τεράστιας έλλειψης σε σωλήνες χαμηλής πίεσης, με αποτέλεσμα να επέρχεται η καταπόνηση ακόμα γρηγορότερα αλλά και να ελλοχεύει ο κίνδυνος της αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς ακριβώς λόγω αυτής της έλλειψης». 

Μετά το δημοσίευμα, επικοινώνησε με το EviaZoom.gr ο Δήμαρχος Διρφύων - Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς, ο οποίος θέλησε να απαντήσει στις καταγγελίες εκφράζοντας την δική του θέση για τα γεγονότα:

«Προς την δική σας ενημέρωση και των αναγνωστών σας θα ήθελα να αναφέρω τα εξής με αφορμή το δημοσίευμα με τις καταγγελίες των πυροσβεστών.

Εγώ μόνο είχα παραγγείλει τουλάχιστον 700 σουβλάκια. 300 από τον Μπασούκο στην Αρτάκη και 400 από τον Κελαϊδίτη. Πήγε φορτηγό του Δήμου και τα πήρε.

Δηλαδή για 250 άτομα 700 σουβλάκια.

Την δεύτερη μέρα μοιράστηκαν 500 μερίδες λουκάνικα. Τα λουκάνικα τα έβαλε ο Κελαϊδίτης και ψήθηκαν στο φούρνο του Μιτάφη. Την Δευτέρα αυτά.

Την Τρίτη έφαγαν κοτόπουλο με πατάτες που έφτιαξαν οι γυναίκες και δεν ξέρω τι άλλο το βράδυ. Μακαρονάδες μοίραζε επίσης η Πυροσβεστική.

600 τυρόπιτες έψησε η Ευβοϊκή Ζύμη και η Πυροσβεστική που έχει την ευθύνη για το φαγητό, τους μοίρασε μακαρονάδες δύο φορές.

Να αμαυρώνουν οι ίδιοι μία προσπάθεια που έκαναν οι ίδιοι είναι λάθος γιατί όντως τα παιδιά προσπάθησαν και δούλεψαν.

Μπορεί κάποιο τμήμα πεζοπόρο που ήταν μέσα στη φωτιά να μην έφαγε, μπορεί να έχει γίνει, γιατί ήταν μεγάλη έκταση, αλλά όχι ότι δεν υπήρχε μέριμνα.

Ειλικρινά σας μιλάω αυτή είναι η πραγματικότητα...»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πυρκαγιά Κοντοδεσπότι: «Μας άφησαν νηστικούς για ώρες» καταγγέλουν οι πυροσβέστες - «Μας έδωσαν ψωμί και λουκάνικα αλλά δεν τα αγγίξαμε επειδή ήταν σε κακή ποιότητα»!
eviazoom
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ