2018-08-18 16:24:04
Φωτογραφία για Οι εκτιμήσεις βάσεων 2018 ανά σχολή και σε Στρατιωτικές-Αστυνομικές-Πυροσβεστικής Ακαδημίας Σχολές (ΠΙΝΑΚΑΣ)
Σύμφωνα με τον Μαθηματικό - Ερευνητή κ. Στράτο Στρατηγάκη, φέτος ισχύουν νέα δεδομένα που ανατρέπουν το τοπίο σε σύγκριση με το 2017.

Συγκεκριμένα, υπάρχει αύξηση των θέσεων των εισακτέων (κατά 3.966 θέσεις, συνολικά 74.692), μέρος της οποίων θα δοθεί στους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων. Επίσης, τα παιδαγωγικά τμήματα εντάχθηκαν σε όλα τα επιστημονικά πεδία, κάτι που θα αυξήσει τη ζήτηση γι’ αυτές τις σχολές και αντίστοιχα τις βάσεις τους έως και 2.000 μόρια. Τρίτο νέο δεδομένο αποτελεί η λειτουργία του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, από τη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.

Τα πρώτα στοιχεία της σύγκρισης των φετινών με τα περυσινά στατιστικά των βαθμών πρόσβασης των υποψηφίων, οδηγούν στην εκτίμηση ότι οι βάσεις των σχολών των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι ή ελαφρώς ανοδικά, η πτώση στα πολυτεχνεία και τις σχολές θετικών επιστημών θα είναι αισθητή, ελαφρά πτώση προβλέπεται για τις σχολές επιστημών υγείας και άνοδος στα οικονομικά τμήματα.


Στις Στρατιωτικές Σχολές του 2ου Επιστημονικού Πεδίου αναμένεται πτώση, ενώ στις Σχολές Αστυνομίας και Πυροσβεστικής μικρή άνοδος.

Διαβάστε την εκτίμηση του κ. Στρατηγάκη που ακολουθεί, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι εκτιμήσεις για τη διαμόρφωση των βάσεων δεν είναι οι βάσεις. Οι πραγματικές βάσεις θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Παιδείας το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Δείτε εδώ τις εκτιμήσεις βάσεων ανα σχολή στους παρακάτω πίνακες:

Το ιστολόγιό μας (ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ), με βάση τα παραπάνω στοιχεία του κ. Στρατηγάκη, «απομόνωσε» ότι αφορούσε τις εκτιμήσεις βάσεων σε Στρατιωτικές-Αστυνομικές-Πυροσβεστικής Ακαδημίας Σχολές και συνέταξε τον παρακάτω πίνακα (κλικ στην παρακάτω φωτό για μεγέθυνση):

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πτώσεις Βάσεων 2017 στις Στρατιωτικές Σχολές. Άνοδο στις Αστυνομικές-Πυροσβεστικής Ακαδημίας Σχολές (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ)
staratalogia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ