2018-08-18 17:31:05
Φωτογραφία για Μοτοσυκλέτες της ΕΛΑΣ στα μονοπάτια του Φιλοπάππου υπό το φόβο νέων δολοφονικών επιθέσεων
Μοτοσυκλέτες της Αμεσης Δράσης θ αρχίσουν να κινούνται τις επόμενες ημέρες σε δύσβατα σημεία του λόφου του Φιλοπάππου(ΣΣ έκτασης 700 στρεμμάτων) για ν αποτρέψουν νέα εγκληματική

επίθεση , ύστερα κι από τον τραγικό θάνατο -προ τριημέρου- του 25χρονου που έπεσε από βράχια ύψους περίπου 15 μέτρων ύστερα από συμπλοκή με τρείς αλλοδαπούς ληστές. Με το δεδομένο ότι ακόμη και λίγες ώρες μετά την δολοφονία συνέχισαν να συρρέουν , στα ερημικά σημεία του λόφου , εκατοντάδες νεαρά άτομα και να επανεμφανίζονται οι κακοποιοί! 

Το σημείο της επίθεσης επισκέφθηκε την Παρασκευή ο αρχηγός της ΕΛΑΣ κ Αριστείδης Ανδρικόπουλος , ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής κ Γιώργος Ψωμάς κι άλλοι ανώτατοι κι ανώτεροι αξιωματικοί που αποφάσισαν να ενισχυθούν και να επεκταθούν οι πεζές κι εποχούμενες περιπολίες στην "καρδιά" του λόφου , κι όχι μόνο στο ύψος της Διονυσίου Αεροπαγίτου. Προκειμένου ν αποτρέπουν τις επιθέσεις των κακοποιών που απειλούν τα θύματα τους με σπασμένα μπουκάλια , προκειμένου να μην συλληφθούν με μαχαίρια ή άλλα αιχμηρά αντικείμενα κι αντιμετωπίσουν τις κατηγορίες για οπλοκατοχή κλπ αλλά και για να μην αφήνουν ίχνη.


Την ίδια ώρα οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής εστιάζουν το ενδιαφέρον τους όχι μόνο στην μαρτυρία της 23χρονης από τη Πορτογαλία που δέχθηκε κι αυτή επίθεση από τους ληστές και φαίνεται να έχει δει καλά τον δράστη που προσπάθησε να κλέψει την δική της τσαντα. Ομως κύριο άμεσο μέλημα είναι η αναζήτηση των ιχνών των δύο κινητών που εκλάπησαν από τον 25χρονο και την φίλη του. Με τον ίδιο τρόπο δηλαδή που εξιχνιάσθηκε η δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζεμπερη το φθινόπωρο του 2017. Με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ να δηλώνουν ότι "γίνονται συντονισμένες έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης προς κάθε κατεύθυνση και με ανάπτυξη δικτύου πληροφοριών στις τάξεις των αλλοδαπών. με ανάλυση δεδομένων από άλλες προσαγωγές ή συλλήψεις, από μαρτυρίες άλλων ατόμων που μπορεί να ήσαν στην περιοχή κλπ.

Τέλος αξιωματικοί της ΕΛΑΣ και νομικοί επεσήμαναν στο "Βήμα" ότι ασχέτως αν καταδειχθεί ότι οι ληστές έσπρωξαν βίαια τον άτυχο 25χρονο κι έπεσε από το γκρεμό ή απλώς αυτός έχασε την ισορροπία του στην προσπάθεια τους να διαφύγει, η ποινική μεταχείριση θα είναι ίδια και θα υπάρξουν διώξεις για "ανθρωποκτονία από πρόθεση".

tovima.gr - Βασίλης Λαμπρόπουλος
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ