2018-08-18 20:49:56
Φωτογραφία για Μετρήσεις ποιότητας αέρα στις πυρόπληκτες περιοχές από εθελοντές της RPSOS
Σταθμοί μέτρησης της ποιότητας του αέρα εγκαταστάθηκαν στις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττική. Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν 4 σταθμοί (δύο στην Αστυνομία Ραφήνας και

δύο σε πυρόπληκτη οικία στη Διασταύρωση), οι οποίοι μετρούν συνεχώς σε βάση 24ώρου τα σωματίδια PM 2,5 και PM 10.

Οι εθελοντές του RPSOS.gr αλλάζουν καθημερινά τα φίλτρα τα οποία μεταφέρονται στο πιστοποιημένο εργαστήριο περιβαλλοντικών μετρήσεων Alpha Measurments, το οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέα Βασιλόπουλο καθηγητή και δημοτικό σύμβουλο Ραφήνας - Πικερμίου και επι κεφαλής της εθελοντικής δράσης «στόχος της ομάδας είναι να συγκεντρωθούν στοιχεία, διότι οφείλουμε να ενημερώσουμε αξιόπιστα τους κατοίκους της περιοχής εάν διατρέχουν κίνδυνο από τον αέρα που εισπνέουν. Τα πρώτα αποτελέσματα θα είναι έτοιμα σύντομα και θα συνεχίσουμε με τις μετρήσεις για αρκετό καιρό ακόμα».

Πέραν των 4 σταθμών που εγκαταστάθηκαν πραγματοποιήθηκε και η παραλαβή ενός υπερσύγχρονου ψηφιακού φορητού σταθμού μέτρησης μικροσωματιδίων, ο οποίος βαθμονομήθηκε ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί για την κινητή μονάδα μέτρησης ρύπων που προετοιμάζεται.

Η κινητή μονάδα άρχισε να επιχειρεί ανά γειτονιά την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου ενώ θα ακολουθήσουν ενημερώσεις με τα αποτελέσματα που προκύπτουν προς ενημέρωση του κοινού.

Πηγή:  RPSOS.g
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ