2018-08-18 20:52:29
Φωτογραφία για Σάλος στην Κάρπαθο: Αλύπητο ξύλο από πάπα σε αρχιμανδρίτη μέσα στην εκκλησία!
Τον «ιερό» ξυλοδαρμό του καταγγέλλει ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Καρπάθου – Κάσου, αρχιμανδρίτης π. Επιφάνειος Χριστοδουλάκης με δημόσια αναφορά του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, κατηγορώντας ιερέα του νησιού, χωρίς να τον κατονομάσει, ότι τον εξύβρισε χυδαία και τον γρονθοκόπησε σε επεισόδιο που είχαν μεταξύ τους πριν από μερικούς μήνες!

Το περιστατικό δημοσιοποιήθηκε από τον ίδιο τον Πρωτοσύγγελο της ΙΜ Καρπάθου, ανήμερα της μεγάλης εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, νωρίς το πρωί και ήδη στο νησί της Καρπάθου έχει προκληθεί αναστάτωση. Μεγάλη αναστάτωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», το περιστατικό έχει φθάσει ήδη και εξετάζεται και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και βέβαιο θεωρείται ότι θα ζητηθούν εξηγήσεις από τους εμπλεκόμενους ιερείς, αλλά και από τον Μητροπολίτη Καρπάθου – Κάσου, για το τι έγινε και δεν έγινε μέχρι σήμερα.

Η αναφορά του Αρχιμανδρίτη Επιφάνειου Χριστοδουλάκη, που βρίσκεται στα χέρια του Μητροπολίτη Καρπάθου, αναφέρει συγκεκριμένα:


«Σεβασμιότατε,

Επιτρέψατε μοι όπως δια της παρούσης αναφοράς μου σας καταστήσω κοινωνό ενός λυπηρού συμβάντος, το οποίο έλαβε χώραν την 7η Ιουνίου 2018 και ώρα 9η πρωινή, εις τα γραφεία της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως εις το Απέρι Καρπάθου.

Το συμβάν είχε ως πρωταγωνιστή τον ιερέα, πατέρα….,, ο οποίος κατόπιν χυδαίας προς το πρόσωπό μου εξυβρίσεως («άντε μη σου γ… τίποτε») και χωρίς κανένα ίχνος σεβασμού απροκλήτως όρμησε μετά μανίας κατ’ εμού καταφέρνοντας γρονθοκόπημα εις την αριστερή πλευρά της κεφαλής μου, μεταξύ αριστερού ωτίου και παρειάς. Η οπισθοχώρησή μου και μη ανταπόδοση συνέβαλλε εις την αποφυγή περισσότερων προς εμέ γρονθοκοπημάτων. Αμέσως ενημέρωσα τηλεφωνικώς την Υμετέρα Σεβασμιότητα και εζήτησα την προστασία της Ελληνικής Αστυνομίας. Με ίδιον μεταφορικό μέσο μετέβην εις το Κέντρο Υγείας Καρπάθου δια ιατρικήν φροντίδα ευρισκόμενος σε κατάσταση ψυχολογικού σοκ. Μετά από δίωρη παραμονή μου εις το θάλαμο βραχείας νοσηλείας του Κέντρου Υγείας εξήλθα αυτού με εμφανή τα σημάδια του ξυλοδαρμού (Επισυνάπτω την υπ’ αρθ. 702/7-6-2018 ιατρική βεβαίωση).

Καίτοι είχα το νόμιμο δικαίωμα της επίσημης καταγγελίας – μήνυσης του συμβάντος εις την Ελληνική Αστυνομία και την δίωξη του π….. με την διαδικασία του Αυτοφώρου δεν το έπραξα δια να μην δημιουργηθεί σκάνδαλο. Διατηρώ, όμως, κάθε δικαίωμα δικαστικής προστασίας.

Σεβασμιότατε, ο εν λόγω εν Χριστώ αδελφός έχει επιδείξει προς το πρόσωπό μου όχι μόνο ασέβεια, είσαστε γνώστης της εν γένει συμπεριφοράς του – αλλά και επιχειρεί εσχάτως να εμπλακεί εις τα εφημεριακά μου καθήκοντα και δικαιοδοσίες του εφημερίου του Ιερού Ναού Γενεσίου της Θεοτόκου Βωλάδος, οι οποίες από κανέναν δεν αμφισβητήθηκαν επί τουλάχιστον έναν αιώνα.

Εν κατακλείδι θα ήθελα να σας αναφέρω ότι, ο εν λόγω ιερέας έχει επιδείξει παρόμοια αγενή – ο ηπιότερος χαρακτηρισμός – συμπεριφορά και σε άλλους εν Χριστώ αδελφούς και συλλειτουργούς της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως όπως και σεις γνωρίζετε.

Μετά λύπης ψυχής αναγκάζομαι να προβώ σ’ αυτήν μου την ενέργεια διότι θεωρώ ότι δεν μπορώ πλέον να ανεχθώ παρόμοια εις το μέλλον συμπεριφορά.

Παρακαλώ την υμετέραν Σεβασμιότητα όπως ενεργήσει τα δέοντα σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες και το Νόμο ν. 5383/32 προβλεπόμενα».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ