2018-08-19 17:28:43
Φωτογραφία για Γιατρός βίασε ασθενή μέσα σε νοσοκομείο αφού αποσύνδεσε το κουμπί έκτακτης ανάγκης για να μη μπορεί το θύμα να ειδοποιήσει τις νοσοκόμες
Ένα δικαστήριο καταδίκασε έναν πρώην γιατρό που κατηγορείται ότι βίασε μία ασθενή που νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο με άσθμα, το 2013.

Ο 46χρονος Shafeeq Sheikh, παραδέχτηκε ότι είχε σεξουαλική επαφή με μία ασθενή, αλλά υποστήριξε ότι η συνάντησή τους ήταν συναινετική.

Η γυναίκα με το όνομα Laura, περιέγραψε πως ο Sheikh εισήλθε στο δωμάτιό της στο Ben Taub Hospital στο Χιούστον, μέσα στη νύχτα.

Ο γιατρός ισχυρίστηκε ότι έπρεπε να εξετάσει τους πνεύμονές της, αλλά κατέληξε να θωπεύει το στήθος της.

Παρόλο που πατούσε το κουμπί για να καλέσει μια νοσοκόμα, η Laura διαπίστωσε ότι ο συναγερμός είχε αποσυνδεθεί και ήταν απενεργοποιημένος, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπήρχε τρόπος να καλέσει βοήθεια.

Όταν η Laura ανέφερε το επόμενο πρωί την επίθεση, το νοσοκομειακό προσωπικό δεν την πίστευε.

Χρειάστηκαν δύο χρόνια για αποδειχθεί ο βιασμός και να συλληφθεί ο γιατρός, ο οποίος κατηγορήθηκε για τη σεξουαλική επίθεση, η οποία αναφέρθηκε για πρώτη φορά το 2013.


Τα αρχεία από τις κάμερες ασφαλείας έδειξαν πως ο γιατρός πήγε στον όροφο της γυναίκας 12 φορές μέσα στη νύχτα που έγινε η επίθεση, παρόλο που δεν ήταν ασθενής του.

Η 32χρονη Laura, περίπου πέντε χρόνια μετά από το βιασμό, δήλωσε στο δικαστήριο πως η σεξουαλική επίθεση κατέστρεψε τη ζωή της και οδήγησε στο τέλος του γάμου της.

Ο Sheikh, ένας πατέρας τεσσάρων παιδιών από την Ινδία, έχασε τη θέση του στο Baylor College of Medicine και είδε την άδεια του να ανακαλείται από το ιατρικό συμβούλιο του Τέξας, σύμφωνα με το Houston Chronicle.

Ο δικηγόρος του Sheikh προσπάθησε να αμφισβητήσει την αξιοπιστία της Laura κατά τη δίκη, λέγοντας πως ο γιατρός παραβίασε την ιατρική δεοντολογία παρασυρόμενος από τη Laura.

Ο δικηγόρος δήλωσε επίσης ότι η γυναίκα έβαλε το χέρι του γιατρού στα στήθη της καθώς την εξέταζε και άγγιξε τα γεννητικά όργανά του.

“Αμέσως φοβήθηκα για τη θέση μου και την υπόληψή μου,” δήλωσε ο Sheikh. “Δεν πρέπει να κάνεις σεξ με ασθενή. Αυτό είναι μέρος της ιατρικής δεοντολογίας.”

Η Laura κατέθεσε αγωγή επειδή πιστεύει ότι ο Sheikh έχει και άλλα θύματα.

“Πιστεύω ότι υπάρχουν κι άλλα θύματα επειδή το άτομο αυτό έχει τα πάντα πολύ οργανωμένα,” είπε το θύμα στον KHOU. “Δεν φοβάται τίποτα.”

“Καταχράται την εξουσία του, χρησιμοποιεί τη δύναμή του… και χωρίς να το σκεφτεί επιτίθεται σε κάποιον που είναι άρρωστος.”

Η Laura είπε ότι ελπίζει πως η υπόθεσή της θα δείξει στους ανθρώπους ότι ο βιασμός «δεν έχει κοινωνική θέση».

“Θέλω να εμπνεύσω και να παρακινήσω αυτές τις γυναίκες να βρουν το θάρρος να μιλήσουν για να ξεφύγουν από τον πόνο που βιώνουν,” είπε η Laura.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ