2018-08-20 08:52:21
Φωτογραφία για Μωρό στην παραλία: 10 χρυσοί κανόνες ασφαλείας!
Λένε πως η παραλία είναι συνώνυμο της ανεμελιάς και της χαλάρωσης Θα έλεγα πως αυτή είναι η μισή αλήθεια γιατί η παραλία είναι το συνώνυμο της ανεμελιάς μέχρι να γίνεις γονιός. Μετά γίνεται ακριβώς το αντίθετο: τελευταία πίστα με μέγιστο βαθμό δυσκολίας σε απαιτητικό παιχνίδι επιβίωσης.

Γονείς, ψυχραιμία. Υπάρχει τρόπος να τα καταφέρουμε και συνοψίζεται σε αυτές τις 10 πολύ βασικές συμβουλές ή αλλιώς σε 10 χρυσούς κανόνες ώστε η παραμονή μας στην παραλία να είναι ευχάριστη και ασφαλής:

Συνεχής γονική επαγρύπνηση

1. Τα μωρά μας και τα μάτια μας! Η αλήθεια είναι πως το κακό δεν αργεί να γίνει, γι’ αυτό δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να μένουν τα μωρά ή τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά ασυνόδευτα, παντού αλλά ειδικά στην παραλία, ούτε για ένα κλάσμα δευτερολέπτου. Και δεν υπερβάλλω.

2. Φροντίζουμε ώστε τα μωρά μας να είναι πάντα υπό σκιά. Εμείς έχουμε μια πτυσσόμενη μικρή σκηνή που τη στήνω μόνη μου σε 2 λεπτά, κι είμαστε ήσυχοι. Μην ξεχαστείτε και αφήσετε τα παιδάκια σας στον ήλιο μεταξύ 11 το πρωί και 5 το απόγευμα. Ούτε για 10 λεπτά.


3. Είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα φουσκωτά παιχνίδια γιατί μπορεί να αναποδογυρίσουν. Προσωπικά νιώθω μεγάλη ανασφάλεια με τα φουσκωτά και εννοείται πως θα πρέπει να είστε πάντα κοντά τους με το ένα σας χέρι να πιάνει πάντα το φουσκωτό παιχνίδι.

4. Δεν τα αφήνουμε να περπατάνε ξυπόλυτα, δηλαδή χωρίς πεδιλάκια. Ποτέ δεν ξέρουμε τι μπορεί να πατήσουν τα μαλακά πατουσάκια τους και να τραυματιστούν. Στις παραλίες, ακόμα και εκεί που η άμμος μοιάζει καθαρή και ομοιόμορφη, μπορεί τα παιδάκια σας να πατήσουν κάποιο γυαλί, σπασμένο κοχύλι, κοφτερή πέτρα ή το πιο σύνηθες, να καούν από την καυτή άμμο. Πάντα πεδιλάκια!

5. Ποτέ δεν αφήνουμε το μωράκι μας να κολυμπήσει -αλλά ούτε και να πλατσουρίσει- αν προηγουμένως έχει φάει. Τηρούμε ευλαβικά τον κανόνα των 3 ωρών. ‘Οσο για το φαγητό είναι super sos να μεταφέρουμε το σνακ του παιδιού μας στην παραλία με τρόπο που δεν θα αλλοιωθεί. Αυτό σημαίνει πως είτε επιλέγουμε τροφές που δεν αλλοιώνονται άμεσα από τη ζέστη, όπως για παράδειγμα μπάρες δημητριακών, κάποια ειδικά μπισκοτάκια ή ψωμάκι ή αν επιλέξουμε να δώσουμε στο παιδί μας φρούτα, λαχανικά, τυρί, ζαμπόν ή κανονικό φαγητό θα πρέπει να το μεταφέρουμε σε ειδικό ψυγειάκι που θα τοποθετήσουμε κάτω από τη σκιά.

6. Το μωρό χρειάζεται συνεχή ενυδάτωση στην παραλία. Αν θηλάζετε, η παραλία και ο υπέροχος ίσκιος μιας ομπρέλας είναι μια φανταστική ευκαιρία για να θηλάσετε. Αν το παιδάκι σας είναι μεγαλύτερο, μην ξεχνάτε να του παρέχετε διαρκώς ενυδάτωση, είτε με δροσερό νεράκι είτε με φρούτα που θα έχετε μεταφέρει σε ειδικό ψυγειάκι στην παραλία. Τα μωρά και τα μικρά παιδάκια χρειάζονται τις καλοκαιρινές ημέρες διπλάσια ενυδάτωση από ό,τι μια κανονική μέρα στο σπίτι.

Εξοπλισμός παραλίας για μωρά

7. Αντιηλιακό, απαραίτητο αξεσουάρ παραλίας για μωρά! Βάζουμε αντηλιακό μέχρι να γίνουν άσπρα, ακόμα κι αν φαίνεται αστείο. Κι όμως, το δερματάκι τους είναι τόσο ευαίσθητο… Δεν ξεχνάμε περιοχές όπως τα αυτιά, το σβερκάκι τους που είναι συνεχώς εκτεθειμένο στον ήλιο, το πάνω μέρος από τα πέλματα και τις παλάμες. Επίσης, μπορείτε να έχετε μαζί σας και ειδικό αντηλιακό για τα χείλη τους. Δεν χρειάζεται να σας πω ότι εφαρμόζουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ότι έπειτα από βουτιές ή σκούπισμα με πετσέτα πρέπει να ξεκινήσουμε τη διαδικασία από την αρχή.

8. Δύο απαραίτητα αξεσουάρ που χρειάζεται το μωρό στην παραλία είναι, οι αντηλιακές μπλούζες και το καπέλο. Τις «επικίνδυνες» ώρες τους φοράμε αντηλιακές μπλούζες. Προσωπικά στο παρελθόν, τον συγκεκριμένο κανόνα τον θεωρούσα σχετικά υπερβολικό, αλλά πλέον έχω καταλήξει πως better safe than sorry. Ναι, αντηλιακές μπλούζες!  Φυσικά δεν χρειάζεται να σας πω ότι δεν αφήνουμε ποτέ τα παιδιά μας να κυκλοφορούν χωρίς καπέλο. Τέλος, κάτι πολύ σημαντικό: Τα μωρά άνω των 6 μηνών μπορούν να φορέσουν γυαλιά ηλίου. Όμως προσοχή, θα πρέπει να επιλέξετε καλά γυαλιά ηλίου από κατάστημα οπτικών καθώς αν επιλέξετε γυαλιά με κακό φακό θα προκαλέσετε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Το μωράκι σας θα κοιτάει προς τον ήλιο, αφού θα φοράει μαύρο φακό, ωστόσο ο φακός αυτός δεν θα περιέχει τα σωστά αντηλιακά φίλτρα και έτσι το μωρό σας θα δέχεται στα ματάκια του την τόσο επικίνδυνη αντηλιακή ακτινοβολία.

9. Μόλις το μωράκι μας βγει από τη θάλασσα, βγάζουμε το βρεγμένο μαγιό και του βάζουμε μια καινούργια στεγνή βρεφική πάνα. Είναι σημαντικό, ιδιαίτερα για τα κοριτσάκια, το μαγιό να μην στεγνώσει πάνω στο δερματάκι τους και φυσικά στα κοριτσάκια αν πρόκειται να παίξουν στην άμμο, θα πρέπει να βάλουμε και σορτσάκι! Αν πρόκειται να απολαύσουν έναν όμορφο υπνάκο στην ξαπλώστρα τότε η πάνα είναι αρκετή!

10. Ο εξοπλισμός παραλίας για τα μωράκια μας δεν θα είναι πλήρης χωρίς το κουτί πρώτων βοηθειών που περιλαμβάνει αλοιφή για τα τσιμπήματα και σταγόνες για τα ματάκια σε περίπτωση που μπει άμμος ή κάποιο σκουπιδάκι.

Όπως και να έχει, οι εξορμήσεις στην παραλία είναι ό,τι πιο όμορφο μπορεί να συμβεί σε μια οικογένεια! Και θα δείτε ότι χρόνο με το χρόνο τα πράγματα γίνονται ολοένα και ευκολότερα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι γινόμαστε ελαστικότεροι σε κάποιον από τους παραπάνω κανόνες.

Αν και οι ανησυχίες μια μάνας για την ασφάλεια του παιδιού της δεν σταματούν ποτέ, προσωπικά σας λέω, ότι η παραλία με τα παιδιά, αποκτά νέο νόημα! Κουβαδάκια, φτυάρια, φουσκωτοί καρχαρίες και μπρατσάκια μπορεί να σας κουράζουν λίγο στη μεταφορά, αλλά αναδεικνύονται στα πιο διασκεδαστικά gadgets για ένα αξέχαστο καλοκαίρι!

Καλές βουτιές λοιπόν, με ασφάλεια και πολλά χαμόγελα!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ