2018-08-21 11:01:33
Φωτογραφία για Κάμερα ασφαλείας καταγράφει την κατάρρευση της γέφυρας Μοράντι
Συγκλονίζει το βίντεο από τη στιγμή της κατάρρευσης της οδογέφυρας στη Γένοβα που έδωσε στη δημοσιότητα η ιταλική αστυνομία. Η λήψη προέρχεται από κάμερα ασφαλείας που ήταν

τοποθετημένη κάτω από τη γέφυρα.

Την Κυριακή ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εντοπισμού των αγνοουμένων, μετά τον εντοπισμό και την ανάσυρση των σορών των τριών τελευταίων στη σχετική λίστα ανεβάζοντας τον επίσημο απολογισμό στους 43 νεκρούς. Αλλοι εννέα άνθρωποι παραμένουν σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οι τέσσερις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο μεταξύ, οι ανακριτικές αρχές της Γένοβας έχουν ήδη ξεκινήσει τις έρευνες για να καθορίσουν τα αίτια της καταστροφής, με τις περισσότερες υποψίες να βαραίνουν την ιδιωτική εταιρεία Autostrade per l’Italia, ιδιοκτησίας του ομίλου Μπένετον.

Η ιταλική κυβέρνηση εξετάζει τα πρόστιμα που θα μπορούσε να επιβάλει στην εταιρεία ύστερα από την κατάρρευση οδογέφυρας στη Γένοβα, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

«Αυτός ο φάκελος (με τα πρόστιμα) βρίσκεται στον χαρτοφύλακά μου και ταξιδεύει μαζί μου αυτές τις τελευταίες ημέρες», δήλωσε ο Κόντε σε συνέντευξη στην εφημερίδα Il Corriere della Sera.

Ο Κόντε δήλωσε ότι τα 500 εκατ. ευρώ που προσέφερε η Atlantia για να στηρίξει τα θύματα της καταστροφής είναι ένα μέτριο ποσό. «Θα μπορούσαν να το τετραπλασιάσουν ή να το πενταπλασιάσουν αυτό, στο μεταξύ», δήλωσε.

efsyn.gr
_
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ