2018-08-21 15:32:24
Φωτογραφία για Διάγγελμα Τσίπρα για την έξοδο από τα μνημόνια - Θερμή υποδοχή και αποθέωση από τους κατοίκους της Ιθάκης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)
«Σήμερα είναι μια μέρα λύτρωσης, είναι όμως και η αφετηρία μιας νέας εποχής», σημείωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος προς τον ελληνικό λαό από το νησί της Ιθάκης, έναν τόπο με ιδιαίτερο συμβολισμό, τον οποίο επέλεξε για την πρώτη, «ιστορική μέρα», μετά την έξοδο από τα μνημόνια Με ένα μήνυμα γεμάτο συμβολισμούς, ο πρωθυπουργός είπε ότι η σύγχρονη «Οδύσσεια» που πέρασε η χώρα από το 2010 έλαβε τέλος, ότι «τα μνημόνια επιτέλους τελείωσαν» και «η χώρα μας ανακτά το δικαίωμα της να ορίζει αυτή το μέλλον της», σημειώνοντας ότι «αφήσαμε πίσω μας τις Συμπληγάδες». Ο Α. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση πορεύθηκε με την εντολή που έλαβε πριν από τριάμισι χρόνια με μόνο μια βεβαιότητα: «Να βγάλουμε τη χώρα από τη στενωπό των μνημονίων και της αέναης λιτότητας», πορεία κατά την οποία πέρασε από πολλά κύματα.

Μιλώντας για την επόμενη μέρα της χώρας από εδώ και πέρα, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμισε ότι σε αυτή την αφετηρία της νέας εποχής «δεν θα διαπράξουμε την ύβρι να αγνοήσουμε τα διδάγματα της Ελλάδας των μνημονίων», «δε θα αφήσουμε τη λήθη να μας παρασύρει» και «δεν θα γίνουμε λωτοφάγοι»: «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις αιτίες και τα πρόσωπα που οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια»
. Διότι όπως είπε αυτά «είναι τα εφόδια μιας χώρας που γράφει τη νέα σελίδα της ιστορίας της, σε χρόνο ενεστώτα».

ΒΙΝΤΕΟ - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ

Αποθέωση από τους κατοίκους

Όταν τελείωσε η σύσκεψη στο δημαρχείο, ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να περπατήσει προς το ξενοδοχείο όπου του παρέθεσε γεύμα ο δήμαρχος του νησιού.

Κατά την διάρκεια της βόλτας του ο πρωθυπουργός γνώρισε την απόλυτη αποθέωση.

«Προχώρα αγόρι», «μεγάλε», «λεβέντη μας, να είσαι γερός», «μπράβο Αλέξη» του φώναζαν. Μια γυναίκα του ζήτησε να προσέχει τους φτωχούς και τους συνταξιούχους. Ένας άνδρας του είπε να μην το βάλει κάτω. «Δεν το βάλαμε στα δύσκολα» ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού. Μια άλλη γυναίκα δεν σταματούσε να τον φωτογραφίζει με το κινητό της. Τόσο που προκάλεσε την… αντίδραση κάποιον από τους παρευρισκόμενους. 

Μια νεαρή κοπέλα τον χτύπησε στον ώμο και του φώναζε «Αλέξη, Αλέξη, πάμε Αλέξη» γιατί φοβήθηκε πως θα τον…έχανε. «Έλα, έλα» της απάντησε εκείνος και γύρισε να της μιλήσει. «Για σένα ήρθαμε» του είπε. Ακόμη και τουρίστες ήταν εκεί για να χαιρετίσουν τον Έλληνα πρωθυπουργό. Ένας τον αγκάλιασε, με τον Αλέξη Τσίπρα να του λέει «welcome to Greece», ενώ ένας άλλος φώναξε «σ’ αγαπάω» στον πρωθυπουργό. 

ΒΙΝΤΕΟ
eviazoom
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ