2018-08-24 14:20:43
Φωτογραφία για Το λάθος των ληστών του Φιλοπάππου - Για πέντε μέρες του κυνηγούσαν τα στελέχη της ΥΔΕΖΙ στη Βόρεια Ελλάδα
Οι έρευνες των στελεχών του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής επικεντρώθηκαν από την πρώτη στιγμή, βάσει της περιγραφής της 23χρονης μάρτυρα, σε αλλοδαπούς μελαψούς, νεαρούς, με

τον έναν να είναι κοντός, με καταγωγή μάλλον από το Πακιστάν ή το Αφγανιστάν.

Μέσα από μία βάση δεδομένων, συλληφθέντων ή προσαχθέντων, η κοπέλα κλήθηκε τουλάχιστον έξι φορές να δει φωτογραφίες και να αναγνωρίσει τους δράστες, αλλά σε καμία φάση δεν δήλωνε βεβαιότητα εκατό τοις εκατό.

Στο στόχαστρο των Αξιωματικών της Ασφάλειας μπήκαν πολύ γρήγορα δύο υπήκοοι Πακιστάν, οι οποίοι είχαν εξαφανιστεί από προσώπου γης.

Ξαφνικά έφθασε η πολύτιμη πληροφορία στον 11ο όροφο. Οι δύο "στόχοι" ήταν στη Θήβα. Κατά την αναζήτησή τους, διαπίστωσαν ότι μετακινήθηκαν ακόμα βορειότερα και έτσι άμεσα συστήθηκε κλιμάκιο κλιμάκιο τής ΥΔΕΖΙ, που έφυγε για τη Θεσσαλονίκη.

Εκεί τους "είδαν" για λίγο, αλλά τους έχασαν και έλαβαν την πληροφορία ότι είχαν πάει προς την ελληνοσκοπιανή μεθόριο.


Με την πολύτιμη βοήθεια του ΤΦΣ Παιονίας, τα στελέχη του οποίου γνωρίζουν άριστα τα 85 χιλιόμετρα και τους αυτοσχέδιους καταυλισμούς, που υπάρχουν μέσα στα δάση και κάτω από τις γέφυρες στην περιοχή.

Στις πέντε μέρες, που προσπαθούσαν να τους βρουν, αναγκάστηκαν τουλάχιστον δύο φορές να γυρίσουν Θεσσαλονίκη, Πολύκαστρο και Σέρρες, καθώς οι "στόχοι" τους μετακινήθηκαν για να... γιορτάσουν το Μπαϊράμι.

Κατάφεραν να τους εντοπίσουν, τελικά, κοντά στην Ειδομένη και να τους μεταφέρουν στη ΓΑΔΑ.

Σχεδόν ταυτόχρονα, προχώρησαν στην προσαγωγή στου τρίτου ληστή, υπηκόου Ιράκ, ο οποίος για πολλές ώρες αρνήθηκε τη συμμετοχή του. Οι δύο συνεργοί του, όμως, τον υπέδειξαν, ενώ και δακτυλικό αποτύπωμά του βρέθηκε σε κινητό αντικείμενο από τη σκηνή του εγκλήματος.

Η 23χρονη κλήθηκε στη ΓΑΔΑ και αναγνώρισε χωρίς καμία αμφιβολία δύο από τους τρεις.

Μανώλης Ασαριώτης
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ