2018-08-25 11:00:27
Φωτογραφία για Πώς να ξαναβρείτε τη χαμένη σας λίμπιντο στην εμμηνόπαυση
Το σεξ παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή κάθε γυναίκας. Ωστόσο μετά την εμμηνόπαυση παρατηρείται μια μείωση στη σεξουαλική επιθυμία. Πιο συγκεκριμένα έως το 50% των εμμηνοπαυσιακών γυναικών βιώνουν μια έλλειψη επιθυμίας. Οι αιτίες είναι πολλές και περίπλοκες όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τρόποι για να ξαναβρείτε τη χαμένη σας λίμπιντο.

Μειώστε το άγχος. Η εμμηνόπαυση σχετίζεται με τη μειωμένη λειτουργία των ωοθηκών, η οποία οφείλεται στη γήρανσή τους, ρίχνοντας το επίπεδο των οιστρογόνων και των άλλων ορμονών στον οργανισμό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μειώνεται και η σεξουαλική διάθεση. Αν λοιπόν μαζί με όλα αυτά έχετε και στρες, τότε η παραγωγή της κορτιζόλης (ορμόνη του στρες) μπορεί να χειροτερέψει την κατάσταση. Βασικές τεχνικές που μειώνουν το στρες μπορεί να δυναμώσουν το πάθος.

Βοηθήστε στη λίπανση του κόλπου. Ένα άλλο σύμπτωμα της εμμηνόπαυσης είναι η ξηρασία του κόλπου, που μπορεί να προκαλέσει δυσφορία και πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν λιπαντικά που βοηθάνε τον κολπικό ιστό να μένει εύπλαστος.


Ασκηθείτε. Οι δραστήριες γυναίκες έχουν περισσότερη ενέργεια και αυτοπεποίθηση και λιγότερο άγχος και όλα αυτά αυξάνουν τη σεξουαλική διάθεση. Αν και υπάρχει λίγη έρευνα, ωστόσο μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι όσες γυναίκες παρακολούθησαν μια ερωτική ταινία μετά από άσκηση ήταν πιο δραστήριες σεξουαλικά σε σχέση με εκείνες που δεν ασκήθηκαν. Κάντε μια δοκιμή και μπορεί η λίμπιντο σας να απογειωθεί.

Κάντε ορμονικές εξετάσεις. Επειδή στην εμμηνόπαυση ένα μεγάλος μέρος της μειωμένης σεξουαλικής διάθεσης οφείλεται στις ορμονικές αλλαγές, καλό είναι να συμβουλευτείτε το γυναικολόγο σας. Και μπορεί να σας συμβουλέψει να κάνετε ορμονοθεραπεία, ώστε να βελτιώσετε τη λίπανση του κόλπου.

Η εμμηνόπαυση δεν είναι ασθένεια, αποτελεί ένα φυσιολογικό γεγονός και µπορεί να συνοδεύεται από κατακτήσεις που οι µικρές ηλικίες θα τις ζήλευαν. Ενημερωθείτε και αγκαλιάστε την καινούργια σας ζωή.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ